Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 14 iunie 2022. Climatologii au anunțat că vremea va fi în general instabilă în toate zonele țării și semnificativ mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă.

ANM: Prognoza meteo pentru marți, 14 iunie

În Muntenia, temperatura maximă va fi de 24...30 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 11...17 grade Celsius. În Dobrogea, maxima va fi de 25...29 grade Celsius, iar minima de 15...20 grade Celsius.

În regiunea Transilvania, temperatura maximă va atinge 23...27 grade Celsius, iar temperatura minimă 6...12 grade Celsius. În Moldova, valoarea maximă va fi de 22...28 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 10...16 grade Celsius. În regiunea Oltenia, maxima va fi cuprinsă între 26 și 31 grade Celsius, în timp ce minima între 8 și 16 grade Celsius.

În Banat, temperatura maximă va fi de 24...27 grade Celsius, iar minima de 7...14 grade Celsius. În Crișana și Maramureș, temperatura maximă va fi de 23...27 grade Celsius, respectiv 23...26 grade Celsius, în timp ce minima va fi de 8...15 grade Celsius și 7...10 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru principalele orașe ale țării


  • București. Cerul va fi instabil în București, cu șanse mari de ploaie. Temperatura maximă, înregistrată la miezul zilei, va fi de 27 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 16 grade Celsius.

  • Constanța. În Constanța, atmosfera va fi ploioasă, iar temperatura maximă de 27 de grade Celsius și cea minimă de 19 grade Celsius.

  • Brașov. Brașovul va fi guvernat de ploi, în timp ce temperatura maximă va atinge valoare de 21 de grade Celsius, iar cea minimă de 19 grade Celsius.

  • Cluj-Napoca. Cerul va fi senin în Cluj-Napoca și temperatura maximă va atinge 23 de grade Celsius, iar temperatura minimă 11 grade Celsius.

  • Craiova. În Craiova, spre deosebire de celelalte orașe mari ale României, cerul va fi senin, iar temperatura maximă va atinge pragul de 29 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 16 grade Celsius.

  • Arad. Cerul va fi senin și la Arad, unde temperatura maximă va atinge 26 de grade Celsius, iar temperatura minimă 11 grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea în luna iunie

După un început de lună cu o vreme călduroasă și temperaturi ridicate, meteorologii au emis o avertizare de ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină pentru mai multe zone ale țării. Se vor semnala des ploi cu caracter torențial în următoarele zone ale teritoriului: Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, cât și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Se vor înregistra și cantități semnificative de apă ce vor depăși 20 - 30 de litri pe metru pătrat.

„Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în sud-est și centru.”, au mai anunțat meteorologii, potrivit sursei citate mai sus.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.