Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 4-5 iunie 2022. Climatologii au anunțat vreme instabilă în zonele montane și submontane, în unele regiuni chiar vijelii, dar temperaturi de vară.

ANM: Vremea pentru weekendul 4-5 iunie

Sâmbătă, 4 iunie, în vestul, nordul, centrul și nord-vestul României, cât și în zonele montane și submontane, vom avea parte de vreme instabilă. La amiază va ploua torențial. În restul teritoriului, va predomina vremea frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade Celsius.

Duminică, 5 iunie, la deal, la munte și în jumătatea estică a țării vremea va fi instabilă, iar pe arii extinse vor fi averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și tunete, în unele zone chiar vijelii. În rest, atmosfera va fi plăcută. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade Celsius.

Vremea pentru weekendul 4-5 iunie - București

Sâmbătă, 4 iunie, vremea se va menține caldă. Scăpăm de ploi, vom avea parte de soare și de o temperatură maximă de 32 de grade Celsius. Duminică, 5 iunie, de asemenea vom avea parte de vreme caldă, dar și de instabilitate atmosferică.

Cerul va fi variabil, iar spre seară sunt posibile averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă, înregistrată la amiază, va atinge valoarea de 32 de grade Celsius.

Vremea pentru weekendul 4-5 iunie - munte

La munte se mai încălzește puțin comparativ cu zilele precedente. Vestea mai puțin bună este că nu scăpăm de averse. Meteorologii au anunțat precipitații și fenomene meteo severe.


  • Sinaia - 19

  • Predeal - 19

  • Păltiniș - 28

  • Stâna de Valen - 21

Vremea pentru weekendul 4-5 iunie - mare

Pe litoral se anunță vreme frumoasă, cu temperaturi în creștere, numai bune pentru plajă. Valorile termice maxime se vor situa între 25 și 28 de grade Celsius, iar apa mării va avea valori cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...


  • Mamaia - 27

  • Costinești - 23

  • Vama Veche - 24

  • Gura Portiței - 23

Prognoza meteo în luna iunie

Vremea pentru săptămâna 06.06.2022 - 13.06.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea pentru săptămâna 13.06.2022 - 20.06.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Vremea pentru săptămâna 20.06.2022 - 27.06.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, conform ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea pentru săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.