Prima lună de vară ne bate la ușă. Meteorologii anunță că în luna iunie temperaturile vor fi peste valorile acestei perioade. Totodată, vor fi prezente și precipitații în majoritatea regiunilor din țară din a doua decadă a lunii. Centrul European pentru Prognoze a emis o prognoză pentru perioada 30 mai -27 iunie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 mai – 6 iunie

Pe întreg teritoriul României, dar în special în sudul țării, valorile termice din această săptămână vor fi mai ridicate decât cele specifice. În cea mai mare parte a țării precipitațiilor vor fi reduse.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 – 13 iunie

Pe întreg teritoriul în această săptămână temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale. În privința precipitațiilor, acestea vor fi peste norma acestei perioade în majoriatatea regiunilor din țară, în special în zona vestică, sud-vestică și centrală.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13-20 iunie

În această săptămână, temperaturile medii vor fi destul de apropiate de cele normale pentru această perioadă. Există posibilitatea unor temperaturi ceva mai mari în regiunile sudice și sud-vestice. În cea mai mare parte a țării precipitațiile vor cădea destul de rar, în special în regiunile vestice și sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 iunie

Temperaturile medii din această perioadă vor fi apropiate de cele specifice pe întreg teritoriul țării. Cantitatea de precipitații din acest interval de timp va fi peste norma speicifică, în special în zonele centrale, în cele sudice, nord-estice și nord-vestice.

Prognoza meteo pentru 1 Iunie de Ziua Copilului

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 1 Iunie. Climatologii au anunțat, în general, temperaturi de vară de Ziua Copilului și izolat ploi cu tunete și descărcări electrice.

Miercuri, 1 iunie, vom avea vreme caldă, în special în sudul teritoriului. Cerul va fi variabil și se va înnora după-amiaza. Va ploua la munte în nord, nord- est și în centru, cât și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 32 de grade Celsius.

Joi, 2 iunie, se mai încălzește puțin și vor predomina temperaturile de vară. Valorile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade Celsius. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.