Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 2 iunie. Climatologii au transmis că atmosfera se calibrează și o să avem parte de soare în cea mai mare parte a țării. În schimb, în zonele de deal și la munte o să vină ploi scurte, trecătoare. Temperaturile maxime urcă până la 33 de grade Celsius la câmpie. Vremea rămâne caldă și vineri, 3 iunie, dar instabilitatea crește din nou.

Vremea pentru ziua de joi, 2 iunie. ANM anunță ploi în zonele de deal și de munte

Joi, 2 iunie, vom avea parte de o zi însorită în cea mai mare parte a țării. În zonele de deal și de munte sunt posibile ploi de scurtă durată, iar temperaturile maxime se vor situa între 24 și 33 de grade Celsius.

Vineri, 3 iunie, vremea va fi la fel de caldă, dar vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată. La amiază se va înnora și vor fi averse, mai ales la deal și la munte, cât și în zona centrală. Maximele se vor încadra între 27 și 33 de grade Celsius.

Vremea pentru joi, 2 iunie, la București

Joi, 2 iunie, se mai încălzește. Termometrele din Capitală vor arăta 32 de grade Celsius, cerul va fi senin și nu se întrevăd ploi. Vineri, 3 iunie, se menține vremea călduroasă, maxima fiind tot de 32 de grade Celsius, însă voi fi și perioade de ploi.

Vremea pentru joi, 2 iunie, la munte

Atmosfera se încălzește și la munte, joi, 2 iunie, însă vremea rămâne instabilă. Cerul va fi plin de nori și va ploua, vântul va avea intensificări în nordul Carpaților Orientali și în timpul precipitațiilor.


  • Sinaia - 17

  • Predeal - 17

  • Păltiniș - 18

  • Stâna de Vale - 17

Vremea pentru joi, 2 iunie, la mare

Cald va fi și pe litoralul românesc. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 26 de grade Celsius, iar apa mării va avea valori cuprinse între 17 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar la amiază vor fi înnorări temporare, când vor fi posibile și ploi însoțite de descărcări electrice.


  • Mamaia - 21

  • Costinești - 27

  • Vama Veche - 20

  • Gura Portiței 17

Prognoza meteo pentru luna iunie

Meteorologii anunță că în luna iunie temperaturile vor fi peste valorile acestei perioade. De asemenea, vor fi prezente și precipitații în majoritatea regiunilor din țară din a doua decadă a lunii.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea pentru săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea pentru săptămâna 06.06.2022 - 13.06.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea pentru săptămâna 13.06.2022 - 20.06.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea pentru săptămâna 20.06.2022 - 27.06.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.