Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 21 aprilie 2022. Climatologii au anunțat că temperaturile sunt în ușoară creștere, însă va mai picura trecător, iar la munte vor domina ninsorile. Vântul va bate cu putere atât pe creste, cât și pe litoral. Iată cum va fi vremea de Paște în România.

ANM: prognoza meteo în apropierea Paștelui. Cum va fi vremea joi, 21 aprilie 2022

Vremea în București

Vremea se încălzește, joi, 21 aprilie, în București. În termometre vor fi în jur de 18 grade Celsius la amiază și ploile se potolesc. Vineri, 22 aprilie, va fi și mai bine. Maxima zilei va atinge valoarea de 20 de grade Celsius. Vor fi înnorări când și când, însoțite de precipitații.

Vremea la munte

Sunt anunțate ploi la munte, în toate zonele. La Sinaia este anunțată și lapoviță. În rest, se va mai depune zăpada. Vântul o să bată cu putere pe crestele Carpaților Meridionali, dar mai cresc puțin temperaturile. La Sinaia se vor înregistra 4 grade Celsius, la Predeal și Stâna de Vale vor fi 5, iar la Păltiniș termometrele vor arăta o maximă de doar 3 grade Celsius.

Vremea în România

Joi, 21 aprilie, se încălzește în toată țara. În sud și în vest, temperaturile se vor apropia de cele normale perioadei. Vom avea temperaturi maxime cuprinse între 10 și 19 grade Celsius. La munte vor fi precipitații mixte, ploi în estul și nord-estul țării și vântul își va face simțită prezența prin nord, centru și sud-est. Vineri, 22 aprilie, în schimb, se va încălzi simțitor.

Cum va fi vremea de Paşte 2022

După câteva zile în care vremea a fost deosebit de rece, temperaturile încep să crească. De Paște, temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru data din calendar, însă nu sunt excluse nici precipitațiile sub formă de ploaie, în anumite zone.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Conform datelor existente la acest moment, atmosfera va fi plăcută în majoritatea regiunilor, iar temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 20 de grade Celsius.

„Lucrurile se îndreaptă de la sfârşitul acestei săptămâni şi mai ales de sâmbătă când vorbim la scara întregii ţări de valori cuprinse între 5-10 până la 23-24 grade Celsius în partea de sud-est a ţării cu 22-23 de grade în Bucureşti. Duminică vorbim de maxime ușor mai ridicate, posibil chiar 25-26de grade local în partea de sud, sud-est, sud-vest a ţării.

Până atunci vorbim e o vreme deosebit de rece pentru acestă perioadă din calendar, mai ales cu nopți şi dimineți reci cu valori preponderent negative, în special în zonele centrale şi nordice, acolo unde vom consemna temperaturi de până la -7 grade şi 5 grade în partea de sud-est a ţării. Mâine contăm pe maxime la scara întregii ţări între 7-12 grade. Pentru joi până la 19 grade şi aşa cum menționam de vineri de 22 de grade”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.