Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 20 aprilie 2022. Climatologii au anunțat că temperaturile vor fi scăzute până pe 25 aprilie.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 20 aprilie 2022

Potrivit ANM, în țară, valorile termice vor fi în creștere ușoară începând de miercuri, dar vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și trecător se vor înregistra precipitații, pe parcursul zilei în estul, sud-estul teritoriului și local în centru și nord, iar pe arii restrânse în rest.

La munte va ninge, iar în restul țării vor fi ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, iar temperaturile maxime se vor încadra între 7-16 grade Celsius, în timp ce valorile minime între minus 4-5 grade Celsius.

În Capitală, valorile termice se vor menține sub cele specifice perioadei. Maxima se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar minima va fi de 1-4 grade Celsius. Cerul va fi noros și posibilitatea de ploaie va fi în scădere, în vreme ce vântul va sufla slab și moderat.

Informare meteorologică

Interval de valabilitate: 18 aprilie, ora 10 - 20 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, brumă, ninsori îndeosebi la munte
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă. Temporar la munte va ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.

Foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea de Paşte 2022 și de 1 Mai

Elena Mateescu, directorul ANM a anunţat cum va fi vremea de Paşte și de 1 Mai.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

„Lucrurile se îndreaptă de la sfârşitul acestei săptămâni şi mai ales de sâmbătă când vorbim la scara întregii ţări de valori cuprinse între 5-10 până la 23-24 grade Celsius în partea de sud-est a ţării cu 22-23 de grade în Bucureşti. Duminică vorbim de maxime ușor mai ridicate, posibil chiar 25-26de grade local în partea de sud, sud-est, sud-vest a ţării.

Până atunci vorbim e o vreme deosebit de rece pentru acestă perioadă din calendar, mai ales cu nopți şi dimineți reci cu valori preponderent negative, în special în zonele centrale şi nordice, acolo unde vom consemna temperaturi de până la -7 grade şi 5 grade în partea de sud-est a ţării. Mâine contăm pe maxime la scara întregii ţări între 7-12 grade. Pentru joi până la 19 grade şi aşa cum menționam de vineri de 22 de grade.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Prognoza meteo pentru 1 mai

La nivelul analizei temperaturilor maxime şi minime contăm în ziua de 1 mai la scara întregii ţări pe temperaturi cuprinse între 20-25 grade cu posibilitatea să avem în Capitală 24-25 grade, iar în Constanţa 18-20 de grade sau în Predeal 14-16 grade Celsius", a explicat Elena Mateescu la Antena 3.

Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.