O vază chinezească din secolul al 18-lea, care era considerată pierdută, a fost regăsită și va fi scoasă la licitație.

Vaza reticulară Harry Garner a fost creată în secolul al 18-lea și a fost redescoperită de către consultantul de artă Johan Bosch van Rosenthal.

Acesta a fost chemat la locuința unei bătrâne de aproximativ 80 de ani, care a moștenit artefactul din dinastia Qing. Vaza era în condiție aproape perfectă, fiind descoperită într-un dulap din casa bătrânei. Vaza a petrecut aproape 60 de ani în această locuință.

Obiectul de artă va fi scos la licitație de către Sothebys în Hong Kong, iar așteptările sunt destul de ridicate. Se estimează că ar putea fi obținute între 9 și 11,6 milioane de dolari pentru aceasta.

Vaza din 1742 a fost declarată o capodoperă de artă încă de la momentul creației. A fost expusă la palatul Qiangqinggong, din Orașul Interzis, unde împăratul și cei mai apropiați consilieri ai acestuia se întâlneau.

Vaza este compusă dintr-o singură bucată de porțelan atent sculptat și este parte dintr-un set de astfel de obiecte create sub tutela expertului Tang Ying.

O pereche de vaze din același grup au fost vândute la licitație în urmă cu doi ani, contra sumei de 19 milioane de dolari.

Vaza este decorată cu motive care fac trimitere către diverse puncte din istoria Chinei, iar în trecut, a aparținut colecționarilor Sir Harry Garner și Henry Knight.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.