Una dintre cele mai vechi sticle de coniac din lume a fost vândută la licitație pentru o sumă record. 

Băutura adjuecată pentru suma record are mai bine de 250 de ani, fiind îmbuteliată în 1762. În ultimii 140 de ani, a fost adăpostită de aceeași pivniță, iar casa de licitații Sotheby's spune că licoarea ar trebui să mai aibă în continuare gust bun.

Băutura a fost cumpărată de un colecționar anonim din Asia și a stabilit recordul pentru cea mai scumpă sticlă de coniac vândută vreodată la licitație, conform casei care a pus-o la vânzare.

Prețul sticlei a fost de 118.580 de lire, sau 634.510 lei. Sticla este una dintre cele trei încă existente din coniacul Gautier.

Una dintre celelalte două sticle se află într-un muzeu din Franța, iar cea de-a doua a fost vândută la o licitație din 2014, pentru suma de 48.000 de dolari.

Specialistul în băuturi alcoolice al casei de licitații, Jonny Fowle, a declarat că sticla de 258 de ani ar trebui să fie, în continuare, buă de consumat. Acesta spune că sticla se află într-o condiție foarte bună și că evaporarea a fost minimă.

”Putem estima că nivelul de alcool din acest coniac este destul de ridicat, iar asta a acționat ca un conservant în ultimii 258 de ani. Lichidul din interior și-a păstrat caracterul”, spune expertul, conform bbc.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.