O femeie din Italia are ocazia să așeze pe perete un tablou de Picasso, pe care a reușit să îl achiziționeze cu doar 100 de euro.

Tabloul de Picasso valorează aproximativ 1 milion de euro, dar nici nu e vorba de vreo greșeală în rândurile de mai devreme.

Cei de la casa de licitație Christie's au ales să facă ceva diferit în privința vânzării acestui tablou. Pictura, Nature Morte, are dimensiuni reduse, de doar 23 x 46 cm, iar în aceasta pot fi observate un pahar de absint și un ziar pe o masă.

Tabloul nu a fost scos la licitație, ca de obicei, ci a fost ”scos la tombolă.” Christie's a vândut nu mai puțin de 51.000 de bilete la tombolă, fiecare având valoarea de 100 de euro. Banii strânși au fost donați către fundația Care.

Organizatorii au anunțat că 4,2 milione de euro vor merge către proiecte de canalizare în școli și sate din Madagascar, Maroc și Camerun.

David Nahmad, miliardarul din Monaco ce a oferit pictura din colecția proprie, va primi 900.000 de euro pentru aceasta. Și el a donat 100.000 de euro către fundația Care.

”Picasso s-ar fi bucurat enorm de o astfel de acțiune, pentru că era o persoană cu interes crescut pentru cazuri sociale și umanitare”, a afirmat Peri Cochin, organizatorul licitației-tombolă, citat de bbc.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.