Chitara lui Kurt Cobain, pe care artistul a folosit-o în timpul concertului Unplugged, este scoasă la licitație, iar prețul de pornire e imens.

Chitara a fost folosită de artist în timpul concertului MTV Unplugged, din New York, ce a avut loc cu doar cinci luni înainte de tragicul deces al lui Cobain.

Chitara Martin D-18E 1959, ce a fost folosită de liderul trupei Nirvana în concertul din noiembrie 1993, are un preț de pornire de 1 milion de dolari.

Concertul Unplugged rămâne una dintre cele mai cunoscute performanțe ale trupei Nirvana, iar albumul ce a acompaniat acest eveniment este unul apreciat la nivel global.

Darren Julien, președintele casei de licitație Julien's Auctions, spune că ”suntem mândri să oferim spre licitație această chitară legendară a lui Kurt Cobain, care a dus la un nou nivel industria muzicală și cultura pop prin performanța mitică de la concertul MTV Unplugged, din New York.”

Julien mai spune că ”această chitară și-a câștigat locul în istoria rock-n-roll-ului ca un instrument folosit de unul dintre cei mai influenți muzicieni ai genului, într-una dintre cele mai memorabile performanțe live oferite vreodată de o trupă.”

Chitara este însoțită și de cutia acesteia, pe care Cobain a decorat-o cu un flyer al albumului Feel the Darkness, lansat de trupa punk rock Poison Idea.

Pe mâner se găsesc și trei tichete de bagaje de la aeroporturi, dar și un sticker de la Alaska Airlines. În interior se află și un pachet pe jumătate folosit de corzi de chitară.

Anul trecut, casa de licitații Julien's Auctions a vândut și cardiganul pe care Kurt Cobain l-a purtat în timpul concertului Unplugged. Acesta a fost vândut contra sumei de 334.000 de dolari, conform theguardian.com.

Licitația Music Icons, în cadrul căreia va fi oferită și chitara, va avea loc între 19 și 20 iunie, în Beverly Hills.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.