Social 6 Mai 2020 15:08

Lucrările la linia de tren între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă au o dată de finalizare, iar aceasta pare destul de promițătoare.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vizitat împreună cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor, și cu Gică Popescu, Aeroportul Aurel Vlaicu, dar și linia de cale ferată care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord.

Acesta s-a arătat impresionat de linia ferată: ”Mai mult decât prilejul unei foarte bune organizări, mă impresionează utilitatea ei generală ulterioară. Pentru că în sfârşit investiţia asta va aduce Bucureştiul în secolul XXI. Să legi aeroportul de gară este, din punctul meu de vedere, un semn de normalitate socială europeană, atât de utilă, de necesară”, spune ministrul, conform libertatea.ro.

Conform lui Ionuț Stroe, ar urma ca finalizarea proiectului să aibă loc la 26 august.

Ministrul spune că noua cale ferată nu va fi utilă doar pentru campionatul de fotbal Euro 2020. Stroe crede că ”la fel de utilă va fi şi pentru cei care vin din zona de Nord, din Ploieşti, Corbeanca, Mogoşoaia, pentru că îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să ajungă în 10 minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, folosind staţia de lângă patinoar. Va fi interesant.”

România va găzdui trei meciuri de la campionatul de fotbal Euro 2020 , din grupa C. O altă partidă din optimile de finală va fi, de asemenea, jucată la București. Linia ferată și modernizarea Aeroportului Aurel Vlaicu sunt condiții pentru organizarea meciurilor de la campionat.

Dacă echipa României se califică în urma barajului de la Liga Națiunilor, vei avea coazia să vezi cel puțin două meciuri ale naționalei în București.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.