Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

Fără spectatori străini la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o "bulă" sanitară strictă.

Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei "dovezi a scutirii medicale".

Aceste decizii, comunicate de CIO, dar luate de organizatorii chinezi, sunt o prevestire a pachetului de măsuri care va fi dezvăluit în octombrie, pentru a împiedica transformarea Jocurilor de la Beijing într-un focar de propagare a virsului, care a perturbat deja Jocurile Olimpice de vară care au avut loc la Tokyo.

Ce este "Bula" olimpică

Pe măsură ce situaţia epidemică evoluează - marcată atât de răspândirea variantelor Covid-19, cât şi de o acoperire vaccinală din ce în ce mai extinsă - opţiunile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.

"Bula" olimpică - o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaşte acum foarte bine - se anunţă, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test Covid zilnic pentru "toţi participanţi la Jocuri", precum şi "pentru forţa de muncă" cu domiciliul în China, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.