Sport 19 Mai 2014 09:58
Romania a incheiat, duminica, participarea la Campionatul European de gimnastica feminina, junioare si senioare, de la Sofia, cu un bilant de noua medalii, din care doua de aur, cinci de argint si doua de bronz, obiectivul fiind de castigare a trei-patru medalii.

Larisa Iordache este singura gimnasta care si-a trecut in cont doua medalii de aur la Europenele din 2014, aur cu echipa si la sol, fiind aproape si de prima treapta a podiumului la barna, finala in care a fost favorita, dar a cucerit medalia de argint, informeaza MEDIAFAX.

Bilantul Romaniei la Campionatul European de la Sofia este urmatorul:

Senioare – aur pe echipe si in finala la sol (Larisa Iordache), argint la barna (Larisa Iordache), bronz la sarituri (Larisa Iordache)

La editia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a Romaniei a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a saptea din palmaresul echipei tricolore.

In total, la editia din 2012, Romania a castigat sase medalii la senioare: aur cu echipa, Sandra Izbasa (sarituri), Catalina Ponor (barna), Larisa Iordache (sol), respectiv argint prin Larisa Iordache (barna) si Catalina Ponor (sol).

La junioare, Romania a cucerit tot medalia de bronz, plus alte cinci medalii individuale: argint – Stefania Stanila (sarituri), Andreea Munteanu (barna) si Silvia Zarzu (sol) si bronz – Andreea Munteanu (individual-compus si sol).

In 2013 a avut loc Campionatul European individual, care se disputa fara proba pe echipe, la care Romania a incheiat participarea la feminin cu sase medalii, dupa cum urmeaza: Larisa Iordache – aur la barna, argint la individual-compus, sarituri si sol, Diana Bulimar – argint la barna, bronz la sol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.