Presedintele Klaus Iohannis a laudat-o marti pe Ana Birchall, sustinand ca aceasta a fost, in timpul mandatului de ministru al Justitiei, "in contrasens" cu Guvernul Dancila si conducerea PSD.

"Doamna ministru Birchall, va multumesc pentru munca depusa in acest mandat, chiar daca a fost unul scurt, si dati-mi voie sa fac o apreciere a mandatului si a muncii dumneavoastra. Unu - am constatat ca v-ati implicat total in rezolvarea problemelor care v-au revenit. Doi - am constatat, foarte important, ca au fost situatii critice in care dumneavoastra, ca ministru al Justitiei, ati fost in contrasens cu conducerea Guvernului si a partidului, care a dat acel Guvern esuat, si sa stiti ca am apreciat de fiecare data aceasta postura, pe care ati avut-o, o postura pentru sistemul de Justitie, pentru independenta Justitiei si nu pentru niste politruci care au incercat sa subjuge sistemul romanesc de Justitie", a spus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Justitiei de catre Catalin Predoiu, potrivit Agerpres.

In timpul mandatului de ministru al Justitiei, Ana Birchall a avut o relatie conflictuala cu sefa CSM, Lia Savonea, si a criticat Sectia speciala de anchetare a magistratilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.