Presedintele Klaus Iohannis sustine ca refuzul premierului Dancila de a se consulta cu el in ceea ce priveste problema comisarului european, "care vizeaza reputatia tarii noastre", reprezinta o incalcare "flagranta" a Constitutiei si "afecteaza grav credibilitatea Romaniei".

"Doamna Viorica Dancila continua sa demonstreze tuturor ca nu mai are ce cauta in fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astazi cu Presedintele Romaniei pe o problema care vizeaza reputatia tarii noastre este o incalcare flagranta a Constitutiei. Gestul premierului arata, totodata, diletantismul si o totala lipsa de responsabilitate politica. Incapatanarea prim-ministrului de a-si sustine prietenii politici pentru o functie in Uniunea Europeana, in ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un esec urias si risca sa produca daune semnificative Romaniei, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de catre tara noastra", a afirmat Iohannis, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

El i-a transmis premierului sa nu mai "riste" credibilitatea tarii "pentru interese meschine de partid".

"Ii atrag atentia in mod public doamnei Dancila: incetati sa mai riscati credibilitatea tarii pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastra a facut deja mult prea mult rau Romaniei, opriti-va! Nu mai faceti de rusine Romania cu toti oamenii neprofesionisti si cu probleme de integritate pe care insistati sa ii nominalizati atat in Guvern, cat si in posturi importante din cadrul Uniunii Europene! Ii cer din nou premierului sa respecte Constitutia si legile tarii si sa faca o noua nominalizare pentru pozitia de comisar european, doar in urma consultarii cu Presedintele Romaniei si dupa obtinerea avizului Parlamentului", a adaugat seful statului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.