Un angajat al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Suceava a fost plasat sub control judiciar sub acuzatia de trafic de minori, dupa ce impreuna cu iubita sa ar fi racolat doua minore si le-ar fi obligat sa se prostitueze.

Ancheta este derulata de procurorii Biroului Teritorial Suceava al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), care au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei doi. Initial, jandarmul, in varsta de 39 de ani, si iubita sa, de 20 de ani, sa au fost retinuti, insa fata de ei a fost luata masura controlului judiciar.

Faptele s-au petrecut in 2016 si 2017, iar fetele racolate aveau varsta de doar 15 ani.

Cei doi le obligau pe adolescente sa intretina relatii sexuale cu diversi barbati, in apartamentul lor, apoi le dadeau o mica parte din banii primiti de la clienti.

Barbatul si-a prezentat demisia dupa ce a fost pus sub acuzatie.

"Dupa retinerea la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Suceava in ziua de 25.09.2019, subofiterul a solicitat prin raport personal trecerea in rezerva prin demisie, iar din data de 26.09.2019 nu mai este angajat al unitatii. Conducerea IJJ Suceava nu tolereaza un comportament neadecvat al personalului si de fiecare data cand ia la cunostinta despre savarsirea de catre angajati, a unor abateri de la normele legale, se dispune masura sesizarii institutiilor abilitate", sustin reprezentantii Jandarmeriei din Suceava, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.