Canon Europe lansează astăzi noul EOS R50 – modelul EOS R perfect pentru creatorii de conţinut care îşi doresc să facă trecerea de la smartphone la un nou nivel. Noul model este extrem de versatil, filmează la calitate 4K cu un nivel audio impresionant şi realizează fotografii uimitoare. Cu o interfaţă uşor de folosit, ergonomie simplificată şi moduri automate avansate noi, acest model îi ajută pe utilizatori să obţină rezultate cu aspect profesional. EOS R50 este ideal pentru creatorii de conţinut aflaţi la început de drum, care îşi doresc un aparat foto dedicat pentru a-şi îmbunătăţi fotografiile şi filmările. Împreună cu modelul EOS R50 va fi lansat şi RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM - un obiectiv telefoto compact, proiectat special pentru aparatele foto APS-C din gama EOS R.

Înregistraţi cu uşurinţă 

EOS R50 are un design compact şi un grip comod, astfel încât creatorii de conţinut activi să îl poată lua cu ei oriunde. Cu ajutorul ecranului tactil cu unghi variabil, aceştia pot încadra din orice unghi: de sus, de jos sau cu aparatul foto îndreptat către utilizator, pentru vlogging şi selfie-uri. EOS R50 este un aparat foto cu utilizare intuitivă, folosind o interfaţă cu ecran tactil, vizor electronic şi o dispunere simplificată a comenzilor. 

Modul Asistenţă creativă asigură automat setările ideale pentru diferite scene, iar modul Încadrare creativă oferă mai multe variante de aspect pentru fiecare imagine. Astfel, EOS R50 este ideal pentru utilizatorii noi de aparate foto mirrorless care îşi doresc să îşi dezvolte aptitudinile în ritmul lor. 

Conţinut cu aspect profesional 

Senzorul APS-C de 24,2 megapixeli oferă control asupra profunzimii, astfel încât utilizatorii să poată realiza fotografii clare detaliate cu fundal estompat şi înregistrări video UHD 4K 30p supraeşantionate din 6K. Combinarea automată a imaginilor în aparatul foto asigură o focalizare clară la realizarea de fotografii macro. De asemenea, aparatul foto înregistrează cu zgomot digital redus şi controlează zonele luminoase la utilizare nocturnă, asigurând un contrast îmbunătăţit pentru imaginile cu interval dinamic mare. 

EOS R50 le oferă utilizatorilor posibilitatea de a face mai mult şi de a deveni mai creativi cu ajutorul Dual Pixel CMOS AF II, care detectează şi urmăreşte oamenii, animalele, vehiculele pentru a focaliza rapid pe subiecte, chiar dacă sunt în mişcare. Acestea sunt posibile folosind fotografierea continuă la 12cps cu prima perdea electronică şi la 15cps cu obturator electronic silenţios, astfel încât utilizatorii să nu rateze nici un moment. 

Citeste si:
Canon lansează EOS M50 Mark II
Canon lansează EOS M50 Mark...

Datorită compatibilităţii cu obiectivele RF şi accesului la gama de obiective EF cu ajutorul unui adaptor, creatorii de conţinut au la dispoziţie un obiectiv potrivit pentru orice situaţie. Indiferent că este folosit cu un obiectiv ultra-grandangular, super telefoto, versatil cu zoom sau cu un obiectiv fix, EOS R50 oferă mereu rezultate artistice. 

Cu ajutorul unei patine multifuncţionale, vlogerii pot conecta uşor accesorii externe, precum un microfon, pentru un sunet mai clar decât cel obţinut cu ajutorul unui microfon conectat printr-un cablu. Patina multifuncţională poate fi folosită şi pentru a alimenta de la aparatul foto noile accesorii, aşadar utilizatorii nu trebuie să îşi mai facă griji în legătură cu sursele de alimentare când creează conţinut din mers. 

Conectare şi partajare uşoară

Acest model le oferă creatorilor de conţinut oportunitatea de a-şi depăşi limitele fără întreruperea fluxului de conţinut. Conectivitatea directă Wi-Fi® şi Bluetooth®1 permite transferul de imagini şi înregistrări folosind aplicaţia Camera Connect, pentru partajare instantă şi înregistrare de la distanţă. Perfectă pentru vlogging şi fotografii de grup, conexiunea prin Bluetooth permite controlul simplu cu ajutorul telecomenzii BR-E1 sau al unui smartphone pentru fotografiere sau pentru pornirea şi oprirea unei înregistrări. De asemenea, EOS R50 poate fi folosit pe post de cameră web utilizând UVC/UAC printr-o conexiune USB, fără a fi nevoie de software suplimentar, pentru transmisiuni live şi videoconferinţe la calitate profesională. 

Citeste si:
Mai aproape de acţiune cu Canon PowerShot ZOOM
Mai aproape de acţiune cu...

De asemenea, Canon a actualizat şi image.canon, oferind posibilitatea de integrare cu Adobe® Lightroom® şi compatibilitate cu o gamă de servicii corporative, inclusiv Frame.io şi conturi Google PhotoTM 2. 

Obiectivul cu zoom perfect pentru utilizare din mers 

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM este un obiectiv RF cu zoom (aproximativ 3,8x), care este ideal pentru surprinderea subiectelor aflate la distanţă sau pentru a obţine un aspect deosebit pentru portrete în care subiectul iese în evidenţă pe un fundal estompat. Datorită stabilizării optice a imaginii, utilizatorii pot realiza fotografii clare fără trepied, iar sistemul de focalizare STM asigură o focalizare automată discretă, ideal pentru înregistrări video. Obiectivul 
RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM este potrivit pentru fotografii de călătorie, sporturi sau animale de companie şi se adresează utilizatorilor care vor să experimenteze diverse configuraţii şi să se apropie mai mult de subiect. De asemenea, obiectivul este un accesoriu complementar perfect pentru utilizatorii care folosesc EOS R50 şi RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM. 

Citeste si:
Un barbat, sase fotografi, sase perspective diferite
VIDEO  Un barbat, sase...

Mai multe detalii despre EOS R50 găsiţi aici şi despre obiectivul RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM aici. 


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.