Domeniul achizițiilor publice este într-o continuă schimbare și este mereu nevoie de experți care să cunoască legislația și care să țină pasul cu aceasta ori de câte ori intervine o schimbare.

Există două baricade în care poți să te afli: cea care licitează bunuri sau servicii și cea care are nevoie de acestea. Despre cum poți să ajungi expert în achiziții publice și ce înseamnă acest rol vei afla azi.

Ce este un expert in achiziții publice

Expertul în achiziții publice este acea persoană care se asigură că licitațiile au loc în mod legal și că orice achiziție publică are loc se întâmplă după pașii scriși în legislație și într-un mod transparent.

Achizițiile publice au loc între instituțiile statului și alte firme de stat sau private. Acestea pot să schimbe în bine viețile a o mulțime de oameni, iar acest lucru nu este unul mic.

Pentru ca toate achizițiile să se întâmple într-un interval de timp bine stabilit și cei care urmează să se bucure de ele să o facă într-un timp cât mai scurt, este nevoie de un expert în achiziții publice corect care să se ocupe de aceste proiecte.

Există facultăți în domeniu, dar există și cel puțin un curs acreditat de expert in achizitii publice care te va ajuta să intri în domeniu mai repede decât îți poți imagina. Desigur însă, acest lucru ține doar de tine și de eforturile pe care le depui pentru a reuși într-un domeniu care, cel mai probabil, este unul nou pentru tine.

Pașii pe care trebuie să-i faci pentru a deveni expert în achiziții publice

Primul și cel mai important pas din acest proces este să te interesezi cu ce se mănâncă domeniul și dacă consideri că ți se potrivește sau nu. Unele persoane au noroc și se angajează din prima într-un domeniu în care se simt ca acasă și le place la nebunie ceea ce fac; pe când alte persoane trebuie să treacă prin diverse experiențe până să o găsească pe aceea care să îi împlinească și să îi facă să nu simtă că lucrează, ci că evoluează și că au un impact real în viața celorlalți.

Citeste si:
Expert în jocuri de noroc: Loteria Vaccinării este o bătaie de joc
Expert în jocuri de noroc:...

Cel de-al doilea pas și, cel mai probabil, unul decisiv, este să găsești cursul pe care să îl urmezi pentru a începe o nouă carieră în domeniul achizițiilor publice.

Foto: unsplash.com

Sfatul nostru este să alegi unul livrat de către experți în domeniu, deoarece aceștia vor ști să îți spună, atât despre părțile bune ale meseriei, cât și să îți povestească despre provocările de care se lovesc. Acum nici măcar distanța fizică nu mai contează, deoarece cursurile au loc online, prin intermediul platformelor de comunicare și astfel accesul la informație este mult mai facil.

Mai mult decât atât, în urma absolvirii cursului, vei primi și o diplomă acreditată, care să ateste cunoștințele acumulate de-a lungul cursului și a examenelor promovate. Practic, ești, în mod oficial, calificat pentru a practica această meserie.

Citeste si:
Expert OMS: Vaccinurile își vor pierde eficiența
Expert OMS: Va apărea o...

Odată ce ai absolvit cursul, sau încă din timpul participării, poți să începi să cauți joburi în domeniu și să faci networking pentru a afla despre acestea sau ce alte oportunități ai avea pentru momentul în care te simți pregătit să alegi un nou drum.

Odată ce ai ajuns să găsești acel loc de muncă unde să îți facă plăcere să mergi zi de zi, este recomandabil, dacă nu chiar necesar, să faci tot posibilul să rămâi la curent cu toate modificările care au loc. Acest lucru este de bun augur, atât pentru a te asigura că nicio informație foarte importantă nu va trece pe lângă tine, pe de o parte; și pentru că te vei asigura în acest fel că vei respecta legea și toate regulile în vigoare atunci când vine vorba despre achiziții publice.

Citeste si:
Efectul neobișnuit al coronavirusului: s-au înmulțit șerpii în...
Efectul neobișnuit al...

Se spune că omul cât trăiește învață, iar acest lucru este cât se poate de adevărat. Așadar, fie că dorești să începi o nouă carieră și ești încă la început de drum, fie ca dorești să faci o reconversie profesională, sau pur și simplu să ai o extra specializare, îți recomandăm cursurile de expert achiziții publice pentru a-ți lărgi aria de interese.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.