În data de 20 septembrie, autoritățile anunțau populația că a fost semnat ordinul pentru înscrierile la Loteria de vaccinare, care se desfășoară în intervalul 1 octombrie - 31 decembrie. În cadrul acestui proces, vor avea loc 19 extrageri speciale, organizate de Loteria Română, iar fiecare român imunizat are 4 șanse de câștig. Pe 3 octombrie s-a ținut prima extragere. Și dacă asupra noului virus sau a vaccinului anti-COVID-19 planează controverse, spun o mare parte dintre români, contestațiile s-au ivit și cu ocazia acestei tombole. Sorin Constantinescu, expert în domeniul jocurilor de noroc și fost consilier guvernamental, a declarat că Loteria Vaccinării este o bătaie de joc la adresa populației vaccinate.

Sorin Constantinescu, expert în jocuri de noroc, a spus că Loteria Vaccinării este o bătaie de joc la adresa populației vaccinate

Potrivit SpotMedia, primele controverse sunt legate de inegalitatea șanselor participanților și de extragerea organizată de Loteria România. În formatul original al Loteriei Vaccinării din SUA sau Canada, cei înscriși erau automat în cursă la toate extragerile organizate. În România, în schimb, Loteria Națională a adoptat un alt scenariu.

Odată înscris, ești eligibil numai pentru o extragere săptămânală, pentru una lunară și pentru cele două extrageri pentru marile premii, adică la doar 4 din cele 19. Problema este că numărul participanților din fiecare săptămână diferă, așa că șansele celor vaccinați de a câștiga premiile nu sunt egale, informație întărită de Sorin Constantinescu.

Este o loterie care nu corespunde standardelor internaționale și niciunei loterii adevărate. O loterie înseamnă șanse egale pentru toți participanții. Ar trebui ca toți cei vaccinați să participe la toate extragerile. În momentul în care ți se ia acest drept înseamnă că nu este o loterie corectă. Oricine care este vaccinat și participă doar o singură dată poate să conteste. Dacă vor contesta mai mulți oameni, probabil se vor schimba regulile.

Se vede că sunt reguli făcute de neprofesioniști, sunt făcute pe burtă, fără nici cele mai elementare cunoștinte de ceea ce înseamnă o loterie, adică șanse egale pentru toți participanții, așa cum s-a întâmplat în SUA și Canada. Te-ai vaccinat, participi de la cap la coadă la toate extragerile”, a spus Sorin Constantinescu pentru Cazino365.ro.

Citeste si:
Drumul spre a deveni expert în achiziții publice
Drumul spre a deveni expert...

Cum participi la extragere?

Pentru a lua parte la extragerea loto, trebuie doar să fii vaccinat cu schema completă, adică ambele doze pentru Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o singură doză pentru Johnson & Johnson. Înscrierea se realizează pe portalul certificat-covid.gov.ro, pe baza codului numeric personal, după generarea certificatului de vaccinare. Pentru cei care au deja acest certificat, înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului. Urmează apoi trei pași:


  • Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.

  • Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.

  • Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

Persoanele înscrise vor primi un e-mail de confirmare, în care se va regăsi numărul unic de participare. Loteria se va desfășura între 3 octombrie și 31 octombrie 2021 și constă în 19 extrageri, organizate în zilele de duminică sau vineri astfel:

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre schimbările din noul Cod fiscal: „Norocul” va...
Kelemen Hunor, despre...

  1. 14 extrageri săptămânale - se pot câștiga 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei;

  2. 3 extrageri lunar - două organizate în ultima duminică a lunilor octombrie și noiembrie, respectiv ultima vineri a lunii decembrie, la care se poate câștiga un premiu de 300.000 de lei.

  3. Marea extragere din 31 decembrie - pe lângă premiile săptămânale și lunare, de această dată se pot câștiga și alte două mari premii: unul de 500. 000 de lei și unul de 1 milion de lei.

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.