În această toamnă, Apple pregătește o nouă surpriză pentru fanii companiei. Va fi lansat noul iPhone 14 în prima parte a lunii septembrie. Compania nu a dezvăluit multe detalii despre caracteristicile noului telefon, aceasta rămânând a fi o surpriză.

Apple lansează noul model de iPhone în această toamnă

Apple se pregătește de lansarea noului model iPhone 14 care va avea loc pe 7 septembrie. Tot atunci se așteaptă și prezentarea noii generații, a opta, a ceasului Apple Watch.

Compania nu a dorit să dezvăluie prea multe detalii despre noul model, însă se pare că Apple vrea să renunțe la varianta Mini a telefoanelor. Modelul iPhone 13 Mini are un ecran de 5,4 inci, iar iPhone 14 ar putea să renunțe la varianta mini. În schimb, ar putea exista patru modele, cele standard și versiunile Pro, în variante cu ecran de 6,1 inci, respectiv 6,7 inci.

Prin urmare, două modele ar putea avea ecran de 6,1 inci (iPhone 14 și iPhone 14 Pro), și două modele cu ecran de 6,7 inci (iPhone 14 Max și iPhone Pro Max). Cea mai populară întrebare legată de noul model este prețul acestuia, în contextul în care multe produse și servicii costă și cu 15-20% mai mult decât acum un an.

Peste 200 de milioane de iPhone-uri se vând anual

În SUA, cel mai ieftin iPhone nou, 13 Mini, cu o memorie de 128 GB, are un preț de 699 dolari, iar un iPhone 13 Pro Max pornește de la 1.099 dolari și ajunge până la 1.599 dolari, versiunea cu 1 TB memorie. Analiștii sunt de părere că Apple ar putea scumpi cu 100 de dolari prețul telefoanelor, în cazul noului model.

În schimb, se știe că modelul iPhone 14 va avea un procesor mai puternic și unele schimbări vor fi și la autonomia bateriei. De asemenea, compania s-ar fi ocupat și de unele îmbunătățiri la fotografia pe timp de noapte. Apple ar mai putea renunța la „notch” în favoarea unor decupaje în ecran pentru camera frontală și senzorul TrueDepth pentru Face ID.

iPhone a făcut mereu lansarea noilor modele de telefon în luna septembrie începând din 2013. Doar în anul 2020 lansarea a avut loc în octombrie. Parctic, modele noi ale telefoanelor Apple sunt lansate anual. În fiecare an, peste 200 de milioane de iPhone-uri se vând, o mare parte dintre ele în perioada octombrie - decembrie.

Citeste si:
Control parental pe mai multe dispozitive și aplicații. Cum...
Control parental pe mai multe...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.