O nouă reușită în domeniul medicinei. Inginerii de la Harvard au creat o inimă artificială care ar putea fi transplantată la oameni. Cercetătorii au creat întocmai structurile unice care alcătuiesc inima omului. În SUA, principala cauză de mortalitate sunt bolile cardiovasculare, iar această descoperire ar putea salva mii de vieți în viitor.

A fost creată prima inimă artificială

Medicina este într-o continuă dezvoltare aducând zilnic noi metode, tratamente și soluții pentru a combate diverse boli și afecțiuni cu care se confruntă oamenii din întreaga lume. Inginerii de la Harvard au dat lovitura și se pare că au reușit să creeze primul model de inimă artificială. Această descoperire poate fi un real succes deoarece transplantul de inimă este foarte complicat. Inginerii au reușită să ajungă la această performanță datorită unei metode unice de creare a fibrelor care alcătuiesc inima.

Inima este organul care dă viață și menține viață într-un organism, iar o inimă artificială ar fi o soluție care ar putea salva viețile oamenilor mult mai rapid față de transplantul unui organ real.

„Este locul pe care îl accesăm atunci când suntem capabili să facem ceea ce de obicei nu putem face. Este, de fapt, propria noastră sursă de auto-securitate. Este locul în care mergem atunci când trebuie să găsim răspunsuri la anumite lucruri. Este acolo unde se naște eroul din tine.”

Bolile cardiovasculare - principala cauză de mortalitate

Este bine știut faptul că principala cauză de mortalitate din SUA sunt bolile cardiovasculare. Această descoperire ar fi un real succes și o speranță în plus pentru bolnavii care necesită un transplant de inimă. Inginerii de la Harvard ar putea da curs unui nou capitol în istoria medicinei.

De asemenea, echipa de ingineri de la Harvard a demonstrat că procesul poate fi dezvoltat până la dimensiunea unei inimi de balenă. Aceștia spun că inima unui om este cea mai puternică sursă de bio-electricitate din corpul nostru.

„Inima este un organ electric. Produce, de departe, cea mai puternică sursă de bio-electricitate din corpul nostru de până la 40-60 de ori mai puternică decât a doua cea mai puternică sursă, care este creierul nostru.”

Citeste si:
STUDIU: Vaccinul Pfizer nu crește riscul bolilor cardiovasculare
STUDIU: Vaccinul Pfizer nu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.