Elon Musk, lider Tesla și cel mai bogat om din lume, a anunțat sâmbătă pe Twitter că vrea să facă o nouă platformă de socializare. El a criticat în ultima vreme Twitter și politicile acestei platforme și a afirmat că rețeaua subminează democrația prin nerespectarea principiilor libertății de exprimare.

Miliardarul Elon Musk a anunțat că vrea să facă o nouă platformă de socializare

Elon Musk a răspuns la întrebarea adresată de un utilizator Twitter dacă ar lua în calcul construirea unei platforme de socializare pe baza unui algoritm open source care ar prioritiza libertatea de exprimare și unde propaganda ar fi minimă. El a spus că „se gândește serios” la asta.

Mesajul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreabă pe internauți dacă sunt de părere că această rețea aderă la principiul libertății de exprimare. Peste 70% dintre oameni au votat „nu”.

„Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog să votați cu atenție”, a declarat el vineri.

În cazul în care Elon Musk va hotărî să creeze o nouă platformă, el s-ar alătura unui număr tot mai mare de companii tehnologice care se poziționează drept campioni ai libertății de exprimare și care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Facebook, Youtube și Twitter.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.