Știm toate detaliile despre Galaxy S21 Ultra, dar iPhone 13 Pro Max este nou și are multe de oferit, așa că trebuie să ne întrebăm: care dintre cele două smartphone-uri este mai bun? Care dintre cele două are cea mai bună cameră foto? iPhone 13 Pro Max este un telefon care poate concura cu smartphone-urile de ultimă generație Android. Cu toate acestea, Galaxy S21 Ultra a avut suficient timp pentru a arăta că are un echilibru perfect între performanță, autonomie și camere, precum și oferind performanța așteptată pentru un dispozitiv atât de robust. În plus, nu trebuie să uităm că telefonul Samsung oferă ceva ce Apple nu are: compatibilitate cu un stylus (în acest caz, S-Pen).

iPhone 13 Pro Max: totul pentru performanță

Ambele telefoane funcționează la fel de bine pe cât te-ai putea aștepta de la un telefon de ultimă generație. Un aspect important al iPhone 13 Pro Max este noul cip A15 Bionic, un procesor care în timpul testării a funcționat conform așteptărilor, nu doar pentru că Apple a spus că este cu cel puțin 50 la sută mai eficient decât concurența, ci pentru că atât în ​​sarcinile de rutină, cât și sub presiune, atunci când joci jocuri care necesită multă prelucrare grafică, telefonul îndeplinește sarcina.

În ceea ce privește Galaxy S21 Ultra, versiunea cu Snapdragon 888, încă de la lansare, s-a dovedit a fi un telefon cu o mare putere de procesare, care nu are nicio problemă în a face față unor provocări mari sau a procesa mai multe ferestre pentru multitasking.

Dacă vorbim de RAM, Galaxy S21 Ultra oferă 12 GB de capacitate. Apple nu oferă acest detaliu, dar iFixit asigură că este de 6 GB. S-ar putea să fii surprins de diferență, dar Apple nu s-a lăsat niciodată condus de tendința pieței în segmentul RAM și nici în baterii dintr-un motiv simplu: optimizarea sistemului său de operare și a procesorului îi oferă tot ce are nevoie. Dacă ești interesat să știi despre stocare, Apple oferă de la 128 GB la 1 TB, în timp ce Samsung ajunge doar la 512 GB.

Afișaj 120 Hz: bătălie dublă

Apple a lansat în sfârșit un telefon cu un ecran de 120 Hz, punând iPhone 13 Pro Max să concureze în condiții de egalitate cu Galaxy S21 Ultra. Ecranul de 6,7 inchi al iPhone 13 Pro Max oferă un nivel de detaliu mai bun decât predecesorul său: animațiile se simt mai line, iar tonurile de negru arată mult mai bine. La rândul său, Galaxy S21 Ultra are un ecran AMOLED de 6,8 inci și, sincer să fiu, funcționează la fel de bine ca și concurența, deși se remarcă prin faptul că are un nivel mai ridicat de intensitate a luminii.

Citeste si:
Care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de ecrane...
Care sunt avantajele și...

O premieră pentru fanii Apple este că iPhone 13 Pro Max și-a redus notch-ul cu 20 la sută, deși păstrează intactă funcția FaceID. La rândul său, Samsung are un ecran cu notch pentru camera frontală, iar metoda sa de securitate este senzorul de amprentă de pe ecran, care funcționează bine.

Vă va plăcea bateria iPhone 13 Pro Max

Bateria poate fi un factor determinant in achiziționarea unui telefon. Apple nu oferă detalii oficiale, dar mai multe surse au confirmat că bateria este de 4.352 mAh, un mare avans față de iPhone 12 Pro Max. Deși, desigur, Galaxy S21 Ultra oferă 5.000 mAh.Secretul companiei Apple este optimizarea iOS 15, care lucrează în favoarea lui pentru a oferi nu numai o putere mai bună, ci și mai multă energie pentru a avea un telefon cu o baterie care durează mai mult de o zi. Ambele telefoane oferă sisteme de încărcare rapidă, deși Apple vă permite să utilizați încărcătoare de până la 27 de wați și Samsung de până la 25. Cele două telefoane au și încărcare wireless Qi, 7,5 în cazul Apple și 15 wați la Samsung, iar iPhone-ul adaugă Tehnologia MagSafe de 15 wați și Samsung are încărcare reversibilă.

Citeste si:
Noul iPhone 14. Când se lansează noul model Apple și cât ar putea...
Noul iPhone 14. Când se...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.