Miliardarul Mark Zuckerberg a coborât în topul celor mai bogați oameni întocmit de Bloomberg din cauza căderii aplicațiilor Facebook, Instagram și WhatsApp, dar și din cauza unor acuzații alarmante de integritate.

Mark Zuckerberg a pierdut multe miliarde de dolari în timp ce Facebook, Instagram și WhatsApp nu au funcționat

Bloomberg notează că o vânzare în masă de acțiuni ale gigantului digital a scăzut prețul acestora cu circa 5% luni, ceea ce s-a alăturat unei scăderi de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie. Conform topului realizat de publicația precizată, averea lui Mark Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari și este mai mică decât cea a lui Bill Gates.

Programatorul a pierdut din data de 13 septembrie până acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deținea.

O serie de informații controversate au fost făcute publice de Wall Street Journal. Publicația susține că Facebook știa despre diferitele probleme ale platformelor sale, cum ar fi faptul că Instagram dăunează sănătății mentale a adolescentelor și dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, în timp ce public minimiza impactul acestora.

Cauza căderii: probleme tehnice fără precedent

Fondatorul şi CEO-ul Facbook, Mark Zuckerberg, a transmis utilizatorilor că regretă întreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp preț de mai bine de șase ore.

Citeste si:
MAI, glumă pe Facebook: „Singura aplicație care nu pică niciodată”
MAI se amuză pe seama căderii...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Cauza tehnică a problemelor a fost o eroare DNS (sistem de nume de domeniu, abreviat DNS, în engleză Domain Name System), lucru care înseamnă că site-urile și aplicațiile nu pot fi văzute pe „harta” internetului. Compania Cloudfare, care furnizează expertiză tehnică, e explicat că problema inițială a fost provocată de o eroare a BGP (Border Gateway Protocol) – un mecanism care conectează literalmente rețelele din care este formată marea rețea numită internet.

Citeste si:
Andra, criticată dur de fanii de pe Instagram! Postarea care i-a...
Andra, criticată dur de fanii...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.