Familia de aplicații de socializare ale Facebook, care numără WhatsApp, Instagram și Messenger, a căzut pentru mai mult de șase ore, de la 18:30, ora României, și până după miezul nopții de luni spre marți. Căderea rețelelor de socializare menționate a fost cauzată de reconfigurarea unui server care coordonează comunicațiile între centrele de date ale companiei.

Detalii despre ce a provocat căderea platformelor WhatsApp, Facebook, Instagram și Messenger

Chiar dacă întreruperile nu sunt ceva neobișnuit în cazul platformelor de socializare, nefuncționarea unor atât de multe instrumente de comunicații în același timp nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii ani. Cea mai recentă întrerupere memorabilă a Facebook, dar nu și a celorlalte platforme deținute de acesta, a avut loc în anul 2019, când o eroare tehnică a afectat site-ul preț de 24 de ore.

De această dată, nu au funcționat nici măcar instrumentele și comunicațiile interne ale companiei, lucru care a făcut și mai grea repararea platformelor. La scurt timp, Facebook a comunicat că problema a venit de la o reconfigurare a infrastructurii sale de internet și a intrat în cascadă către alte centre de date, oprind toate serviciile Facebook.

O echipă a reușit să reseteze serverele dintr-un centru de date din Santa Clara, California, iar serviciile platformelor au revenit imediat la normal. De altfel, nu numai rețelele virtuale nu au funcționat. Milioane de oameni de pe întreaga planetă folosesc Facebook pentru înregistrare și plata la multe servicii, cum ar fi magazinele online ori chiar pentru funcționalitatea televizoarelor inteligente din propriile case. Mark Zuckerberg și-a cerut scuze public, într-o postare pe contul personal.

„Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi - Știu cât de mult vă bazați pe serviciile noastre pentru a rămâne conectați cu oamenii la care țineți”, a notat co-fondatorul și președintele rețelei Facebook.

În acest timp, Twitter și Telegram au devenit principalele platforme de comunicații și socializare la nivel mondial. Twitter însăși a postat pe pagina de comunicare un mesaj ironic: „Bună ziua, literalmente tuturor!”.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.