Fie că trebuie să înlocuiești laptopul sau desktopul existent, nu se poate nega faptul că cele mai noi computere vin cu o etichetă de preț mare, care uneori poate fi greu de justificat.

Achiziționarea de laptopuri refurbished sau laptopuri second hand sunt o opțiune pe care ai putea să o iei în considerare. Chiar și acestea oferă performanțe bune în ciuda faptului că au fost deținute anterior. În plus, te ajută să-ți economisești banii, mai ales dacă ești proprietarul unei afaceri mici sau freelancer.

Care este diferența între laptopuri refurbished și laptopuri second hand?

Un laptop refurbished sau recondiționat este, de obicei, restaurat profesional de un producător sau de un retailer astfel încât să funcționeze aproape ca unul nou. Laptopurile second-hand sunt de obicei laptopuri folosite, vândute „ca atare” de proprietarii lor anteriori. Iar starea lor de funcționare va fi mult mai variabilă.

Caracteristici laptopuri refurbished


  • Vor fi vândute întotdeauna direct de către un producător sau de un retailer.


  • Vor arăta „ca noi” (în special dacă au fost returnate de fostul lor cumpărător la scurt timp după achiziție ) sau vor fi clasificate în funcție de calitate, astfel încât să știi sigur în ce stare va fi laptopul înainte să-l cumperi.


  • Prețurile vor fi adesea mai mari decât prețurile laptopurilor second-hand, deoarece laptopurile sunt verificate de profesioniști pentru a se asigura că sunt în stare fizică și de funcționare bună.


  • Sunt întotdeauna însoțite de o garanție.


  • Pot fi achiziționate în rate.

Caracteristici laptopuri second hand


  • Vei cumpăra adesea direct de la proprietarul existent al laptopului, ceea ce înseamnă că tranzacțiile pot fi mai riscante.


  • Garanția poate fi expirată, exceptând cazul în care dispozitivul are o vechime mai mică de doi ani.


  • Poți obține un preț excelent, mai mic decât ai da pe un produs refurbished

    Citeste si:
    Cele mai fiabile mașini second-hand
    Cele mai fiabile mașini...

  • Este posibil ca laptopul să arate vizibil uzat, să nu vină în cutia originală și să lipsească unele accesorii.

Pașii de verificare a capacității de funcționare a unui laptop refurbished

Testare

Mai întâi se testează hardware-ul pentru a se asigura că toate componentele funcționează la standard ca atunci când au fost produse. Se testează componente precum hard disk-uri, RAM, plăci de bază, procesoare, surse de alimentare și plăci grafice pentru a se asigura că fiecare piesă este într-o stare bună.

Curățare

Dispozitivul este apoi curățat cu produse antibacteriene sigure pentru mediu, pentru a se asigura că nu există murdărie și praf atât în exterior, cât și în interior.

Instalare

După ce totul este curățat și securizat se trece la instalarea Windows-ului. În principiu, companiile care recondiționează laptopurile vă oferă o versiune autentică de Windows.

Citeste si:
Top 5 cele mai bune branduri de laptopuri
Top 5 cele mai bune branduri...

Ce să verifici dacă îți cumperi un laptop second-hand

Solicită dovada de cumpărare

Pentru a te asigura că laptopul pe care urmează să-l cumperi este legitim, solicită dovada plății. Majoritatea vânzătorilor ar trebui să-ți ofere acest lucru fără a-l solicita tu. De obicei, este afișată printre fotografiile din anunțul de vânzare.

Testează laptopul

Pornește laptopul și joacă-te cu el câteva minute. Examinează-l pentru defecte externe și asigură-te că toate componentele de încărcare sunt prezente și corecte.

Plătește în siguranță

Evită să aduci sume în numerar la vânzare. A avea o înregistrare digitală a plății înseamnă că vânzătorul este mult mai ușor de urmărit, dacă ceva nu merge bine.

Laptopurile refurbished și laptopurile second hand sunt ideale dacă dorești să economisești bani și să ajuți mediul înconjurător. De pe site-ul IT-SH.ro poți cumpăra cu încredere atât laptopuri sh sau refurbished, cât și calculatoare sh, monitoare, imprimante, servere, videoproiectoare și alte componente second hand. Oferind un nivel bun de performanță la un preț mic, dispozitivele de la It-sh.ro sunt excelente pentru oricine dorește să facă o noua achizitie în materie de laptop sau calculator.

Citeste si:
Dani Oțil și Răzvan Simion, despre diferențele dintre TikTok și...
Dani Oțil și Răzvan Simion,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.