Când vrei să achiziționezi o mașină rulată, primul lucru la care te gândești este fiabilitatea. Un autovehicul fiabil presupune siguranță în funcționare și rezistența pe termen lung a componentelor. Nu este mereu nevoie să cheltuiești un buget mare pentru a cumpăra o mașină. Foarte multe persoane apelează la soluția mașinilor rulate și se orientează spre producătorii care au oferit calitate și durabilitate de-a lungul anilor.

Gusturile oamenilor în materie de mașini sunt într-o continuă schimbare, dar rămân întotdeauna câteva mărci auto și modele constante. Unul dintre motive ar fi că acestea și-au dovedit fiabilitatea în timp și și-au creat o bază solidă de fani.

O platformă online de verificare a istoricului auto a analizat informații din 26 de piețe, inclusiv Germania, România, Franța, Spania, Italia, Belgia și Bulgaria. Potrivit acestui studiu, cele mai populare cinci mărci auto verificate în anul 2022 au fost, deloc surprinzător, BMW (15.8%), Volkswagen (14.5%), Audi (12.3%), Mercedes-Benz (8.6%) și Ford (5.0%).

Pe piața mașinilor există automobile care sunt foarte fiabile, își păstrează calitățile în timp și se uzează cu greu. Din această categorie fac parte o serie de autovehicule pe care le vom enumera mai jos.

BMW – tehnologie și confort

Modelele BMW sunt considerate ca făcând parte din categoria brandurilor de lux când vine vorba de autovehicule. Ele pun accent pe tehnologie, pe gradul de confort, pe consumul de combustibil și propulsie. Mașinile sunt foarte intuitive, având o fiabilitate foarte bună, iar aspectul combină sportivitatea cu eleganța. Fie că vorbim de Seria 3 sau de BMW E60, din Seria 5, orice model BMW ai alege, vei beneficia de o mașină durabilă, digitalizată, care face parte din categoria premium.

Audi – eleganță și fiabilitate

Audi este un autovehicul din categoria premium. Marca este cunoscută pentru nivelul ridicat de eleganță, atât la interior, cât și la exterior, dar și pentru fiabilitate. Mașina vine cu o tehnologie avansată, cu performanță și un sistem comercial cu tracțiune integrală Quattro.

Citeste si:
3 surse de unde poți procura piese pentru mașini clasice
3 surse de unde poți procura...

Mazda - primul loc în topul celor mai fiabile mașini

Mazda depășește mărcile de lux precum BMW, Tesla și Porsche și ocupă un loc pe podium în topul general al celor mai rezistente automobile. Mazda este tipul de mașină care pe lângă faptul că oferă confort, vine și cu o doză de eleganță și strălucire.

Kia – absorbție excelentă a șocurilor

Kia este o mașină populară și, încă de când a apărut pe piață, este o mașină fiabilă cu absorbție excelentă a șocurilor, lucru care o face foarte rezistentă. Kia este un autovehicul cu o fiabilitate medie spre mare și ocupă un loc bun în topul celor mai rezistente mașini cu costuri de întreținere minime.

Opel – mașini durabile de toate pentru toți

Opel are mai multe mașini în topurile fiabilității. Opel a reușit să dezvolte și să producă o serie de mașini excelente, atât modele sport de mici dimensiuni, cât și monștri puternici de raliu. Cursele au făcut mereu parte din istoria lor, deși se axează mai mult pe mașini de familie mici și mijlocii.

Citeste si:
Moment istoric. Dacia a vândut 8 milioane de mașini, în ultimii 19 ani
Moment istoric. Dacia a...

Honda – economică și pragmatică

Honda este o mașină fiabilă care a avut întotdeauna o economie de combustibil competitivă, dar și sisteme de propulsie variate, care s-au diferențiat de restul mașinilor de pe piață. Este o mașină excelentă pentru călătorii lungi, dar și o mașină foarte eficientă atunci când vine vorba de deplasările în oraș. Mașina vine la pachet cu o serie de elemente pragmatice, precum digitalizarea, confortul și rezistența componentelor din care este fabricată.

Nu există mașină perfectă sau mașină care să nu necesite reparații în timp. Este foarte firesc să se întâmple astfel, deoarece intervine uzura componentelor. Am văzut că există diferențe mari între mașini atunci când vorbim despre fiabilitate sau, mai exact, despre frecvența cu care se defectează și cât de costisitoare sunt reparațiile. Fie că ne referim la mașini de oraș, SUV-uri, mărci mai scumpe sau mai ieftine, mașinile fiabile sunt cea mai bună opțiune pentru cei care vor să investească banii în mod eficient.

Citeste si:
City break în București: ponturi pentru alegerea celor mai bune...
City break în București:...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.