Compania Apple a cerut furnizorilor să îi asambleze până la 90 de milioane de exemplare din următorul model de iPhone în acest an, o majorare cu 20% a producţiei faţă de anul 2020.

Apple majorează producția noului model de iPhone

În ultimii ani, Apple a menţinut la 75 de milioane de unităţi comenzile iniţiale de telefoane iPhone, pentru care o nouă generaţie este lansată pe piaţă în toamna fiecărui an. Majorarea producţiei pentru modelul din 2021 sugerează că Apple se aşteaptă la o cerere crescută pentru primul iPhone lansat după campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Potrivit surselor, viitorul telefon iPhone 12 va avea un procesor mai performant, la fel ca şi o cameră şi un display îmbunătăţit. Apple intenţionează să îmbunătăţească toate modelele actuale, atât versiunile obişnuite de 5,4 şi 6,1 inchi cât şi modelele Pro de 6,1 şi 6,7 inchi. Toate aceste telefoane, care intern poartă numele de cod D16, D17, D63 şi D64, ar urma să fie dezvăluite în septembrie, mai devreme decât anul trecut când au fost lansate în octombrie, graţie revenirii lanţurilor de aprovizionare.

Apple pregătește și alte produse pentru lansare

Cel puţin una din noile versiuni de iPhone va avea un display de tip LTPO (low-temperature polycrystalline oxide), o tehnologie utilizată de mai mulţi ani la Apple Watch, ceea ce permite ecranului să fie mai lent în anumite situaţii pentru a prelungi durata de viaţă a bateriei. Producătorii Oppo, OnePlus şi Samsung Electronics Co. au deja ecrane LTPO pentru principalele lor telefoane.

Potrivit surselor, firma chineză Luxshare Precision Industry Co. ar urma să aibă un rol mai mare în acest an după ce a preluat facilităţile de asamblare a telefoanelor iPhone de la Wistron Corp. Grupul Hon Hai Precision Industry Co. va fi responsabil pentru cea mai mare parte din producţia modelului de 6,7 inchi Pro Max şi va împărţi producţia modelului 6,1 inchi Pro cu Luxshare, iar în cazul modelului de bază iPhone cu Pegatron Corp. Acesta din urmă va produce toate modelele de 5,4 inchi.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

Pe lângă noile telefoane iPhone, Apple pregăteşte de asemenea şi alte produse pentru lansare la finele acestui an, inclusiv noi laptopuri MacBook Pro cu cipuri concepute de Apple, noi modele de iPad mini şi iPad precum şi ceasuri Apple Watch cu un display îmbunătăţit, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.