Când s-a lansat, iPhone 11 a fost prognozat a fi cel mai popular telefon Apple din cea mai recentă serie flagship, din motive întemeiate. A venit după iPhone XR, care, în mod surprinzător, a fost unul dintre cele mai reușite telefoane ale companiei în 2019. Oferind toate caracteristicile importante pe care oamenii le doresc, cu compromisuri mici, cel mai ieftin telefon din seria 11 se dovedește a fi un dispozitiv tentant și în 2021.Când s-a lansat, iPhone 11 a fost prognozat a fi cel mai popular telefon Apple din cea mai recentă serie flagship, din motive întemeiate. A venit după iPhone XR, care, în mod surprinzător, a fost unul dintre cele mai reușite telefoane ale companiei în 2019. Oferind toate caracteristicile importante pe care oamenii le doresc, cu compromisuri mici, cel mai ieftin telefon din seria 11 se dovedește a fi un dispozitiv tentant și în 2021.

La un an de la lansarea pe piață, iPhone 11 are o concurență mult mai dură din partea altor mărci, iar acum există un iPhone chiar mai accesibil, noul iPhone SE.

Cu toate acestea, iPhone 11 este încă un telefon potrivit pentru oricine și iată de ce.

Design familiar

Apple iPhone 11 este practic identic în ceea ce privește designul cu predecesorul său: iPhone XR. De fapt, din față, ar fi dificil să se facă diferența dintre cele două modele și ambele oferă aceleași afișaje crestate, precum și aceleași măsurători și greutate.

Carcasa iPhone 11 este din aluminiu, cu spate robust din sticlă, dar există o rezistență la apă și praf IP68, precum și un sistem de cameră duală într-o carcasă oarecum polarizată.

Același ecran

Apple iPhone 11 are un afișaj Liquid Retina de 6,1 inci, care este în esență un ecran LCD și care nu este, în general, la fel de vibrant sau impresionant ca panourile OLED. Acest lucru este valabil și pentru iPhone 11, însă ecranul va satisface cu siguranță majoritatea utilizatorilor. Nu are o rezoluție atât de clară precum iPhone 11 Pro sau Samsung Galaxy S20 de exemplu și nu oferă compatibilitate mobilă HDR ca și celelalte dispozitive, dar iPhone 11 oferă totuși un afișaj decent cu luminozitate amplă și culori infinite.

Cu fotografia în suflet

Cea mai impresionantă caracteristică a iPhone 11 este funcționalitatea camerei și nu ne referim doar la noua carcasă Marmite. Acum există două obiective pe spate: normal și ultrawide, precum și noi caracteristici bazate pe software, cum ar fi modul de noapte, ceea ce face cea mai semnificativă diferență între dispozitivul din 2019 și iPhone XR.

Una dintre cele mai mari critici aduse iPhone-urilor anterioare a fost capacitatea de fotografiere în lumină scăzută sau lipsa acestora. Dispozitivele concurente precum Google Pixel 3 și Huawei P30 Pro au fost semnificativ mai capabile decât iPhone-urile anterioare în ceea ce privește fotografiile de noapte, dar modelele iPhone 11 au încercat să remedieze acest lucru și fac o treabă destul de bună.

Modul de noapte Apple detectează automat momentul în care încerci să faci o fotografie într-un mediu cu lumină slabă și reglează lucrurile în consecință. Nu poți activa modul, așa cum poți face cu Pixel Night View - și nu poți regla imaginea ulterior - o caracteristică pe care am dori să o vedem în viitor.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

În condiții de iluminare bune, iPhone 11 funcționează excelent, cu multe detalii, culori vibrante și zgomot minim. Unghiul ultra-larg este excelent, oferind o fotografie mai amplă, iar camera selfie mai largă este excelentă și pentru selfie-urile de grup.

Performanțe hardware și baterie

Puterea și bateria sunt un domeniu în care iPhone 11 își dovedește valoarea. Apple a lansat iPhone 11 cu A13 Bionic, același hardware găsit pe iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, făcându-l la fel de capabil ca alte telefoane mai scumpe.

În ceea ce privește performanța, iPhone 11 este de vis. Jocurile se încarcă rapid, aplicațiile sunt rapide, fără întârziere, dispozitivul nu se încălzește prea mult și totul funcționează la fel de bine cum te-ai aștepta de la un dispozitiv flagship. Nu există conectivitate 5G.

Citeste si:
Cristina Șișcanu, desființată după ce a recunoscut că îi umblă în...
Cristina Șișcanu, desființată...

Performanța bateriei pe iPhone 11 este excepțională. Bineînțeles, durata de viață a bateriei depinde în mare măsură de utilizare și de ceea ce faci. Dacă urmărești câteva filme la volum mare vei vedea că bateria se scurge mai repede.

Cel mai probabil 11 le va rezista celor mai mulți oameni pe parcursul zilei și până noaptea, ceea ce nu este rău, având în vedere că alte dispozitive concurente se luptă să țină până la sfârșitul unei zile de lucru.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.