Într-un raport Oxford Economics publicat astăzi, intitulat ”Impactul economic al Huawei in Europa, in 2019”, se arată că Huawei a contribuit cu 16,4 miliarde EUR la PIB-ul Europei și a susţinut 224.300 de locuri de muncă în 2019. Compania a generat în același timp venituri fiscale în valoare de 6,6 miliarde de euro pentru autoritățile europene.

Huawei a jucat, de asemenea, un rol activ în cercetare și dezvoltare, în toată Europa. Tabloul investițiilor industriale din UE din 2019 a clasat Huawei drept al cincilea cel mai mare investitor în cercetare şi dezvoltare din lume. Oficiul European de Brevete a menționat că Huawei și-a depășit clasamentul pentru cererile de brevete în 2019. „Investițiile în cercetare și dezvoltare - precum cele întreprinse de Huawei - sunt cruciale pentru o creștere generală a capacităților productive în economia europeană”, a declarat Pete Collings, director de Consultanță al Impactului economic în Europa și Orientul Mijlociu la Oxford Economics.

Abraham Liu, Chief Representative Huawei în cadrul instituțiilor UE, a declarat: „În 2019, operațiunile Huawei au generat o contribuție directă de 2,8 miliarde EUR la PIB-ul european, o creștere medie anuală de 11,4% raportată în ultimii cinci ani. În acest an neconvențional, Huawei a asigurat operațiuni de rețea stabile și sigure pentru a ajuta oamenii să lucreze și să învețe online. Huawei a funcționat în Europa de 20 de ani și a lucrat din greu pentru a se integra profund în comunitățile locale pentru a promova dezvoltarea industriei. În viitor vom continua să lucrăm alături de partenerii noștri, pentru ca împreună să depășim noi provocări și să creăm mai multă valoare."

Raportul Oxford Economics a evaluat impactul economic general al Huawei asupra Europei, inclusiv contribuțiile Huawei la PIB-ul european, locurile de muncă și impozite.

Raportul complet poate fi descărcat de aici: oxfordeconomics.com

Despre Huawei

Huawei este un furnizor global de vârf al dispozitivelor inteligente și de infrastructură pentru tehnologia informației și comunicațiilor (ICT). Prin soluțiile integrate în patru domenii-cheie – rețele telecom, IT, dispozitive inteligente și servicii de cloud – ne angajăm să aducem digitalul fiecărei persoane, case și organizații, pentru o lume pe deplin conectată și inteligentă.

Portofoliul Huawei cuprinde produse, soluții și servicii end-to-end competitive și securizate. Prin colaborarea deschisă cu partenerii de ecosistem, noi creăm valoare de durată pentru clienții noștri, lucrând pentru a emancipa oamenii, a îmbogăți viața din cămin și a inspira inovația din organizații de orice dimensiuni și forme.

Citeste si:
Mai multe locuri de muncă disponibile în 2022
Mai multe locuri de muncă...

La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Noi investim mult în cercetarea fundamentală, concentrându-ne pe inovațiile tehnologice care ajută la progresul omenirii. Avem peste 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi. Pentru mai multe informații, vizitați-ne online la huawei.com sau urmăriți-ne pe: Linkedin, Twitter, Facebook, YouTube.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2020 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.