Într-un raport Oxford Economics publicat astăzi, intitulat ”Impactul economic al Huawei in Europa, in 2019”, se arată că Huawei a contribuit cu 16,4 miliarde EUR la PIB-ul Europei și a susţinut 224.300 de locuri de muncă în 2019. Compania a generat în același timp venituri fiscale în valoare de 6,6 miliarde de euro pentru autoritățile europene.

Huawei a jucat, de asemenea, un rol activ în cercetare și dezvoltare, în toată Europa. Tabloul investițiilor industriale din UE din 2019 a clasat Huawei drept al cincilea cel mai mare investitor în cercetare şi dezvoltare din lume. Oficiul European de Brevete a menționat că Huawei și-a depășit clasamentul pentru cererile de brevete în 2019. „Investițiile în cercetare și dezvoltare - precum cele întreprinse de Huawei - sunt cruciale pentru o creștere generală a capacităților productive în economia europeană”, a declarat Pete Collings, director de Consultanță al Impactului economic în Europa și Orientul Mijlociu la Oxford Economics.

Abraham Liu, Chief Representative Huawei în cadrul instituțiilor UE, a declarat: „În 2019, operațiunile Huawei au generat o contribuție directă de 2,8 miliarde EUR la PIB-ul european, o creștere medie anuală de 11,4% raportată în ultimii cinci ani. În acest an neconvențional, Huawei a asigurat operațiuni de rețea stabile și sigure pentru a ajuta oamenii să lucreze și să învețe online. Huawei a funcționat în Europa de 20 de ani și a lucrat din greu pentru a se integra profund în comunitățile locale pentru a promova dezvoltarea industriei. În viitor vom continua să lucrăm alături de partenerii noștri, pentru ca împreună să depășim noi provocări și să creăm mai multă valoare."

Retail jobs

Raportul Oxford Economics a evaluat impactul economic general al Huawei asupra Europei, inclusiv contribuțiile Huawei la PIB-ul european, locurile de muncă și impozite.

Raportul complet poate fi descărcat de aici: oxfordeconomics.com

Despre Huawei

Huawei este un furnizor global de vârf al dispozitivelor inteligente și de infrastructură pentru tehnologia informației și comunicațiilor (ICT). Prin soluțiile integrate în patru domenii-cheie – rețele telecom, IT, dispozitive inteligente și servicii de cloud – ne angajăm să aducem digitalul fiecărei persoane, case și organizații, pentru o lume pe deplin conectată și inteligentă.

Portofoliul Huawei cuprinde produse, soluții și servicii end-to-end competitive și securizate. Prin colaborarea deschisă cu partenerii de ecosistem, noi creăm valoare de durată pentru clienții noștri, lucrând pentru a emancipa oamenii, a îmbogăți viața din cămin și a inspira inovația din organizații de orice dimensiuni și forme.

Citeste si:
Kaufland România va crea peste 300 de locuri de muncă pentru...
Kaufland România va crea...

La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Noi investim mult în cercetarea fundamentală, concentrându-ne pe inovațiile tehnologice care ajută la progresul omenirii. Avem peste 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi. Pentru mai multe informații, vizitați-ne online la huawei.com sau urmăriți-ne pe: Linkedin, Twitter, Facebook, YouTube.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2020 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.