Cu fiecare an, apar noi și noi modele de telefoane, dar noi, consumatorii, ținem tot mai greu pasul cu actualizarea și upgrade-ul la noile smartphone-uri. Este și cazul Apple, care scoate model după model, numai că vânzările nu mai cunosc aplombul de altă dată. Unul dintre motive? Nu mai suntem dispuși să schimbăm anual telefonul mobil, așa că, și atunci când cumpărăm un alt telefon, nu ni se mai pare justificat prețul ultimului apărut.

iPhone 11 o fi fost succesorul lui iPhone XS, dar oare merită să-l alegi pe cel mai nou sau poți să achiziționezi fără probleme modelul anterior?

iPhone XS preț - oferte

Design-ul lui iPhone 11 este mai atractiv decât cel al iPhone XS în mai multe feluri. În primul rând, este puțin mai mare. De asemenea, vine în șase culori, în loc de trei. Aceste nuanțe includ violet, alb, „Product red”, verde, negru și alb. iPhone 11 are, de asemenea, un nou cover de sticlă pe spate. Carcasa camerei sale iese ușor în relief. Ambele telefoane sunt un sandviș din metal și sticlă. Cu toate acestea, metalul folosit este diferit. Apple folosește aluminiu în iPhone 11 și oțel în iPhone XS. E adevărat, sticla de pe iPhone 11 este mai dură.

Ambele modele au rezistență la apă testată la doi metri adâncime timp de 30 de minute.

Noul iPhone 11 al Apple are un ecran puțin mai mare, de 6,1 inci față de 5,8 inchi la iPhone XS. Iar tehnologia din spate este complet diferită.

iPhone XS mai vechi are o densitate mai mare de pixeli, cu 1125 x 2436 pixeli față de 828 x 1792 la iPhone 11.

Tehnologia ecranului este și ea diferită. iPhone XS are un display OLED cu negru perfect perfect și culoare foarte profundă și bogată. iPhone 11 are un ecran LCD cu un fundal universal, ceea ce înseamnă că negrul nu va părea perfect negru într-o cameră foarte întunecată. Ecranele LCD nu pot atinge nici adâncimea de culoare a OLED.

iPhone 11 preț - oferte

Comparația camerelor de pe diferite iPhone-uri este puțin dificilă. Ambele telefoane au camere duale pe spate, dar în timp ce a doua cameră iPhone XS are un teleobiectiv cu mărire de 2x, iPhone 11 are un obiectiv ultra-wide.

Citeste si:
Cum prelungești viața bateriei telefonului tău? 5 sfaturi practice
Cum prelungești viața...

Dacă dorești un zoom optic pe un iPhone nou, va trebui să faci upgrade la iPhone 11 Pro sau 11 Pro Max.

Toate cele patru camere din spate ale acestor telefoane au senzori de 12 megapixeli, dar este un ultra-wide mai bun decât un zoom? Depinde de context. Dacă vrei să fotografiezi un grup mare de oameni sau să pui accentul pe scara unei clădiri, vei vrea un ultra-wide. Vrei să te apropii de acțiune fără să te miști? Ai nevoie de un zoom.

iPhone XS - oferte

Bateria? Întrucât iPhone 11 se bazează de fapt pe modelul iPhone XR, iPhone-ul cu cea mai mare durată a bateriei din 2018, acesta este alegerea evidentă și dacă ținem cont de durata de viață a bateriei. Apple spune că noul telefon durează chiar mai mult decât iPhone XR.

Conform producătorului, iPhone 11 ar trebui să dureze 17 ore de videoclipuri, spre comparație cu 14 ore la iPhone XS.

Citeste si:
Un profesor din Japonia a inventat un ecran TV care poate reduce...
Un profesor din Japonia a...

Ambele telefoane vor ajunge la o încărcare de 50% în 30 de minute, dar iPhone 11 nu vine de fapt cu un încărcător.

Să vorbim și de puterea de procesare. Apple își face propriile procesoare. iPhone 11 are un procesor Apple A13 Bionic, în timp ce iPhone XS un A12 Bionic. Dar care este diferența?

iPhone XS preț - oferte

Procesoarele GPU și CPU ale A13 Bionic sunt cu aproximativ 20% mai puternice decât cele ale A12 Bionic. Acesta este un impuls foarte solid care dă greutate afirmațiilor Apple potrivit cărora acesta este „cel mai rapid procesor dintr-un smartphone” și „cel mai rapid GPU dintr-un smartphone”, dar nu este o cifră atât de impresionantă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.