Un castor a fost surprins în Alba, pe un afluent al Mureșului, cu toate că specia era considerată dispărută de 200 de ani în România.

Filmarea de scurtă durată a fost realizată pe râul Cugir, aproape de vărsarea acestuia în râul Mureș. În videoclip poate fi remarcat în castor, membru al unei specii care a dispărut din România acum aproximativ două secole.

În 2014, cei de la WWF anunțau că în Delta Dunării au revenit castorii, în urma apariției acestora pe filmările camerelor de supraveghere din zonă.

Pare că o familie de castori trăiește și la mai bine de 500 de kilometri distanță de locul în care au fost redescoperiți inițial, pe râul Cugiru, arată ziarulunirea.ro.

Conform lui Laurențiu Ciornei, cercetător la Centrul de Biodiversitate al Academiei Române, ”în ultimii 5-6 ani, castorul s-a reîntors în țara cu cea mai mare biodiversitate din UE.”

Citeste si:
Mureș: Donații de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru familiile sărace
Mureș: Zeci de oameni au...

Acesta spune că specia ”a fost ținută departe de oamenii lui Ceaușescu, castorul fiind prigonit atunci când au fost amenajate majoritatea albiilor de râuri și pârâuri.”

Castorul construiește baraje pe cursul apelor de mici sau medii dimensiuni, folosind nuiele, ramuri, pietre sau mâl. Acesta ridică astfel nivelul apei și se protejează de prădători, în timp ce își extinde teritoriul.

Citeste si:
Motive pentru care lucratul din pat ne face mai mult rău decât bine
Motive pentru care lucratul...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.