Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării anunță că a fost observat cel mai mare grup de păsări flamingo în România, în ultimii 100 de ani.

ARBDD anunță că în data de 13 iunie 2020, 10 indivizi din specia Phoenicopterus roseus, cunoscută popular ca flamingo, au fost observați în zona Melea Sacalin.

Conform informațiilor de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, specia cuibărește de regulă în Bazinul Mediteraneean, cele mai apropiate colonii de țara noastră aflându-se în Grecia, Turcia sau Muntenegru.

Păsările flamingo apar foarte rar în România și în grupuri foarte mici. Prima semnalare a fost făcută în 1900, conform celor de la ARBDD.

”Se remarcă faptul că flamingii prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere. Astfel, pe baza păsărilor inelate, indivizi capturați în zona Camargue (Franța) aparțineau populațiilor din Estul Mării Mediterane, din Egipt, Liban, Grecia Turcia”, mai transmit specialiștii Administrației.

Conform ARBDD, acesta este grupul cu cel mai mare nmăr de indivizi de flamingo observați în România în ultimul secol.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.