Sci-Tech 1 Iunie 2020 17:00

Un studiu sugerează că preșcolarii folosesc din ce în ce mai des aplicații care sunt, de fapt, destinate unui public adult.

Poate că în pandemie a devenit mai acceptabil decât în mod normal să îi dai celui mic o tabletă sau un telefon cu care să-și mai ocupe timpul, dar asta nu înseamnă să uiți să o iei înapoi, sau să nu verifici conținutul pe care îl consumă cei mici.

Copii cu vârste începând de la 3 ani accesează aplicații destinate pentru utilizatori cu vârsta de peste 17 ani, cu teme pentru adulți, fie că vorbim despre jocuri de noroc sau violență, conform unui studiu apărut în jurnalul Pediatrics și citat de cnn.com.

Studiul a urmărit 350 de copii cu vârste de 3-4 ani, de-a lungul unei perioade de 9 luni, între 2018 și 2019, pentru a observa comportamentul acestora vizavi de aplicațiile folosite.

”Am descoperit zeci de aplicații violente”, arată autorul principal al studiului, dr. Jenny, Radesky, ”iar asta ne îngrijorează cel mai tare.”

Studiul a descoperit până la 85 de aplicații diferite pe telefoanele copiilor, inclusiv jocuri ca Terrorist Shooter, în care personajul principal folosește mitraliere, puști și alte arme pentru a ucide inamici, dar și Granny, un joc horror în care ești încuiat într-o locuință cu o bunicuță nebună, care vrea să te ucidă.

Studiul a mai descoperit că 37% dintre părinți au subestimat timpul petrecut de copii pe tablete și telefoane, în vreme ce 35% au supraestimat acest timp. În general, majoritatea au greșit timpul real cu aproximativ 70 de minute. Doar 28% dintre părinți știu cât timp petrece copilul lor pe telefon sau pe tabletă.

Deși studiul nu a descoperit conținut sexual, ”uneori, caracterele feminine au anumite tipuri de haine mulate sau au trupuri cu forme exagerate, ca să fim blânzi în exprimare”, spune Radesky.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.