Sci-Tech 30 Mai 2020 16:20

Lansarea Android 11, cel mai nouă versiune a sistemului de operare, a fost amânată pe fondul situației și tulburărilor din Statele Unite.

Noua variantă a sistemului de operare Android ar fi trebuit să fie dezvăluită publicului larg în data de 3 iunie, însă Google a decis să amâne acest eveniment.

Android Developers a anunțat pe Twitter că abia așteaptă să prezinte informații despre noul sistem de operare, dar că ”acum nu e momentul să sărbătorim.” Astfel, atât prezentarea Android 11, cât și lansarea variantei beta a sistemului de operare vor fi amânate pentru o dată ulterioară.

Echipa de dezvoltatori nu a oferit un motiv clar pentru care amână acest eveniment, însă pot fi luate în calcul două cauze importante. În primul rând, ar putea fi vorba de situața pandemiei din SUA, însă mai semnificative decât atât ar fi tulburările sociale prin care trece America acum, pe fondul uciderii lui George Floyd, un bărbat de culoare, de către polițiști.

Pe 3 iunie, Google ar fi trebuit să găzduiască evenimentul Beta Launch Show, care ar fi avut loc în online. Momentan, încă nu există detalii despre când ar putea fi mutat evenimentul de lansare, iar echipa a spus doar că va reveni cu mai multe informații în curând.

Android 11 promite o mulțime de funcții noi. Vor fi aduse update-uri pentru sistemul de mesagerie, vor apărea permisiuni aplicabile o singură dată pentru aplicații, este introdusă și funcția de înregistrare a ecranului, dar se fac și pregătiri pentru integrarea 5G, arată androidcentral.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.