Sci-Tech 27 Mai 2020 14:25

Dependența de tehnologie nu mai reprezintă acum felul în care aceasta ne distrage atenția și în care ne distanțează de lucrurile cu adevărat importante. Gadgeturile sunt, în ziua de azi, o necesitate pentru cei care depind de ele pentru a munci, dar și pentru cei care au crescut odată cu tehnologia.

Aceasta ne ține conectați, informați și ne oferă o mulțime de libertăți. Tocmai de aceea, investirea în gadgeturi înseamnă alegerea calității și conturarea unor preferințe după ani întregi de căutări.

Generația millennials înțelege, poate, cel mai bine această „dependență sănătoasă” de tehnologie, deoarece mulți dintre tineri activează în domenii precum marketing, IT sau arte vizuale și au nevoie de tehnologie de ultimă generație în fiecare zi. Iată ce gadgeturi trebuie să se regăsească pe lista ta de investiții, în funcție de necesitate:

Pentru munca de acasă

În contextul pandemiei, munca de acasă este practicată nu doar de freelanceri. Companiile din diferite domenii au introdus această măsură pentru a-și proteja angajații, iar previziunile pentru viitorul muncii arată că mai multe companii vor opta pentru această formă de muncă. Acolo unde este posibil, desigur, oamenii vor munci de acasă, iar joburile remote se vor înmulți.

Cei mai mulți angajați vor avea nevoie de laptopuri performante la prețuri bune, pentru a reuși să-și facă treaba într-un mediu plăcut și sigur, chiar de acasă. Inclusiv în cazul celor care au nevoie de un computer, laptopul va fi perfect pentru acele momente în care călătoresc acasă, în vizită la părinți și trebuie să finalizeze anumite proiecte. Cu laptopul poți munci în curte, la soare sau în livadă, sub meri, fără nicio grijă. Astfel de obiceiuri vor transforma complet munca și te vor ajuta să fii mai relaxat.

Gadgeturile cu design ergonomic sunt o necesitate pentru cei care muncesc de acasă, la computer sau laptop. Pentru a-ți proteja sănătatea, ai la dispoziție produse precum tastaturi, mouse-uri și suporturi pentru picioare. Acestea te ajută să păstrezi o poziție corectă la birou atât când vine vorba de postură, cât și atunci când discutăm despre poziția încheieturii pe mouse, de exemplu.

Citeste si:
Gadgeturi outdoor pentru iubitorii de munte: accesorii pentru a...
Gadgeturi outdoor pentru...

Conceptul de ergonomie se referă la forma și amenajarea întregului spațiu care implică prezența oamenilor, nu doar biroul sau scaunele. Este important să ai sănătatea pe primul loc atunci când alegi să faci investiții, în special dacă trebuie să-ți muți activitatea acasă. Folosirea gadgeturilor pe termen lung îți poate crea diverse probleme, de la spondiloză, la sindromul de tunel carpian, așa că optează pentru echipamentele care îți fac munca mai ușoară și care folosesc un design adresat adevăratelor tale nevoi.

Pentru gaming

Pasionații de gaming sunt cei mai interesați și la curent cu noile tehnologii. Aceștia obișnuiesc să cheltuie sume impresionante când vine vorba de computere, monitoare și piese precum plăcile video sau tastaturile. Când vine vorba de gadgeturi, investițiile mai mari sunt o idee bună, deoarece gadgeturile și accesoriile fiabile sunt mai scumpe.

Citeste si:
Top 5 televiziuni care se impun în divertisment și știri în România
Top 5 televiziuni care se...

Rezistența pe termen lung a acestora este esențială, dacă îți dorești să aprofundezi lumea gamingului sau dacă ai nevoie de piese noi. Tastatura este una dintre componentele folosite intens, iar cele cunoscute de toată lumea nu sunt suficient de rezistente și interesante pentru un gamer.

Tastatura mecanică se diferențiază de cea obișnuită prin faptul că fiecare tastă este acționată individual, de un switch mecanic. Aceasta oferă feedback rapid, este mai confortabilă și mult mai atractivă din punct de vedere estetic. Tastele dispun de luminițe care pot fi ajustate după diferite patternuri. De asemenea, această tastatură este ușor de personalizat în funcție de preferințele tale. Gamerii profesioniști transformă joaca într-un adevărat show, așa că nu ezita să optezi pentru o tastatură mecanică de calitate.

Citeste si:
150.000 de români își caută un job. Care sunt cele mai solicitate...
Aproape 150.000 de români...

Pentru divertisment

În era Netflix, HBO și Spotify, este greu să nu ai în casă măcar un smart TV, o boxă inteligentă sau alte gadgeturi pentru entertainment. Probabil, perioada în care întreaga țară se afla sub stare de urgență te-a învățat mai multe despre necesitatea acestor lucruri. Cel mai recent sondaj IRES arată că românii au vizionat mai multe filme și s-au uitat mai mult la televizor în timpul stării de urgență decât în timpul unei perioade obișnuite.

Fie că îți dorești să vezi un film în 4K sau vrei să pornești cu ușurință playlistul tău preferat, nu poți nega faptul că tehnologia face deja parte din viața ta de zi cu zi. Nu ezita să faci un cadou ție și familiei tale și să achiziționezi un televizor mai mare sau un sistem audio performant. Te vei putea bucura, astfel, de filmele tale preferate, la o calitate mult superioară. Rezoluția 4K full HD este standardul tuturor platformelor de streaming de câțiva ani.

Citeste si:
Camera adolescentului: 4 gadgeturi utile
Camera adolescentului: 4...

Totuși, trebuie să știi că aceste servicii sunt într-o continuă dezvoltare, odată cu tehnologia. De aceea, următorul pas este ca 4K HDR să devină norma în materie de televizoare. Asta înseamnă o gamă mai largă de culori, gradații subtile între negru și alb, dar și o luminozitate mai bună. Cel mai bun motiv pentru a alege un astfel de produs este posibilitatea de a aduce la tine acasă adevărata experiență cinematografică. Dacă urmărești programele TV, este important să ții minte că, în viitor, inclusiv acestea vor adopta noile tehnologii.

Nu face compromisuri când vine vorba de munca și pasiunile tale. Investiția într-un gadget de calitate se va dovedi justificată din primul moment când începi să-l folosești. Nu te mulțumi cu puțin în era tehnologiei, deoarece riști să rămâi în urmă, dar și să pierzi toată distracția.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.