Sci-Tech 18 Mai 2020 11:09

Masca de protecție, deși benefică pentru prevenirea răspândirii noului virus, poate veni cu noi riscuri la pachet, mai ales în rândul anumitor persoane.

Experții japonezi arată că trebuie să fim foarte vigilenți cu privire la canicula de această vară. Purtarea măștilor în sezonul cald poate duce la dificultăți de respirație și deshidratare.

Yasufumi Miyake, șeful centrului de urgență medicală avansată de la Spitalul Universitar din Teikyo, spune că purtarea măștilor în timpul lunilor de vară, calde și umede, ”va fi o experiență nouă pentru mulți oameni.”

Purtarea măștilor când e cald afară împiedică aerul rece să ajungă la plămâni, iar mușchii respiratori sunt mai stresați. Asta duce la respirații din ce în ce mai scurte, fapt care conduce la creșterea temperaturii corporale.

”Oamenii ar trebui să nu exagereze când merg la birou sau la școală”, spune Miyake, care subiliniază că persoanele nu vor fi avut timp să se aclimatizeze la temperaturile crescute, după ce au petrecut mai mult timp acasă.

Noriyuki Koibuchi, profesor la Universitatea de Medicină Gunma, arată că fața are foarte multe terminații nervoase, fapt ce face zona mai sensibilă la căldură sau frig, în comparație cu alte zone ale corpului.

Koibuchi recomandă să ne răcorim ocazional fruntea și gâtul, chiar atunci când purtăm o mască. De asemenea, profesorul nu recomandă activitatea fizică viguroasă în timpul purtării unei măști, arată japantimes.co.jp.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.