Sci-Tech 6 Mai 2020 10:45

Prezența pe o piață în continuă dezvoltare vine atât cu beneficii, cât și cu dezavantaje. Concurența numeroasă este, cu siguranță, una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă o afacere, mai ales atunci când ne referim la vizibilitatea în mediul online.

Care este soluția pentru a fi cu un pas înaintea concurenței? O gamă de servicii SEO!

Ce este optimizarea SEO?

Prin optimizare SEO înțelegem un cumul de strategii menite să crească poziția de indexare a unei afaceri pe motoarele de căutare. Procesul începe cu un Keyword Research, în cadrul căruia sunt identificate cele mai populare structuri căutate de potențialii clienți ai unui brand, după care, prin tactici de SEO On Page și SEO Off Page, specialiștii se asigură că site-ul ajunge pe primele poziții în pagina de rezultate și este accesat de un număr superior de utilizatori.

Cum te ajută SEO să-ți depășești concurența?

În momentul actual, în România, sunt puțini cei care au descoperit adevăratul potențial al SEO. Este foarte probabil ca brandurile concurente să nu aibă o strategie în acest sens, de aceea este foarte important să transformi aceste servicii într-o prioritate.

Dacă ne referim la pozițiile de afișare în Google, trebuie să știi că primele trei poziții se bucură de cel mai mare procent de trafic: prima poziție primește aproximativ 35%, a doua poziție aproximativ 19%, iar cea de-a treia în jur de 9%. Pe măsură ce afacerea ta avansează cu ajutorul SEO pe una dintre aceste poziții, automat, o parte din traficul care mergea în trecut la concurență se va redistribui acum pe pagina ta. Cu cât tehnicile de SEO sunt implementate mai bine, cu atât mai repede vei reuși să ajungi cu un pas înaintea principalilor concurenți.

De asemenea, trebuie să înțelegi că SEO reprezintă un proces cu rezultate pe termen lung, iar monitorizarea este unul dintre factorii cheie în menținerea unei poziții bune în motoarele de căutare. Un proces de optimizare SEO aflat sub supravegherea unei echipe de specialiști va lua întotdeauna în calcul progresul/regresul pe care concurenții tăi îl prezintă în mediul digital și te va ajuta să le anticipezi mișcările.

Citeste si:
Scandal în platoul „Bravo, ai stil!”. Cine este prima concurentă...
Scandal în platoul „Bravo, ai...

Merită, așadar să investești în SEO? Bineînțeles! Deși vorbim despre o investiție cu rezultate ce apar în timp, optimizarea SEO vine la pachet cu o serie impresionantă de beneficii. Unul dintre cele mai importante este chiar puterea de a anticipa mișcările concurenților și de a-ți adapta permanent strategia astfel încât să fii cu un pas înaintea lor.

Dacă îți dorești să afli care sunt oportunitățile afacerii tale de a-și depăși concurența, agenția SEO 365 îți pune la dispoziție, în această perioadă, o sesiune de consultanță gratuită. Echipa de specialiști are o experiență vastă atât în ceea ce privește SEO, cât și Marketingul online în general, contribuind la succesul companiilor medii și mari din România.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.