Cel de-al patrulea prototip al rachetei Starship, realizat de compania SpaceX, a trecut cu succes testul de presiune care a distrus predecesorii săi.

După ce celelalte trei prototipuri au fost distruse în bucăți în timpul testelor, modelul SN4 a rămas intact pe platforma pe care a fost așezat. Astfel, prototipul va realiza primul test de zbor la altitudine joasă în săptămânile următoare.

Inginerii SpaceX vor monta un motor Raptor la baza rachetei, apoi îl vor porni în timp ce naveta va fi menţinută la sol, pentru a verifica dacă funcţionează în mod corespunzător. Motorul a fost construit special pentru Starship.

Dacă motorul Raptor va funcționa fără probleme, va urma testul de zbor. Prototipul SN4 ar trebui să atingă o altitudine de 150 de metri, urmând apoi să revină la sol. Testul va măsura capacitatea rachetei de a decola şi de a avea apoi o aterizare ghidată.

Starship va fi naveta folosită pentru transportul oamenilor pe Lună și Marte în viitorul apropiat, speră Elon Musk.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.