Un grup de IT-iști din Cluj a creat o aplicație ce îți spune dacă ai putea avea coronavirus, folosind inteligența artificială.

În aceste momente, când spitalele riscă să treacă de capacitatea normală, orice persoană care poate rămâne departe este binevenită să o facă.

Tocmai de aceea, poți să te orientezi către o aplicație cu inteligență artificială, parte a unui proiect pilot de pre-testare online a suspecților de coronavirus.

Creatorii Covid Monitor au preluat de la centrele de triaj ale spitalelor un număr mare de simptome și diagnostice, cu care au și antrenat inteligența artificială. Aceste date sunt comparate cu cele furnizate de către utilizatorii care completează un chestionar online.

Conform creatorilor, componenta de AI va face o clasificare automată a simptomelor particulate introduse de fiecare utilizator online în parte, încadrându-l într-o categorie de diagnostic, în funcție de asemănările și deosebirile identificate în datele de antrenament.

Covid Monitor - chestionar online pentru coronavirus

Ca utilizator de rând, ai la dispoziție un chestionar online cu o serie de întrebări legate de simptomele coronavirus. Adresarea este efectuată cu un limbaj comun, iar simptomele, factorii de risc și datele epidemice sunt investigate în detaliu, astfel că prognosticul bolii poate fi estimat cât ma ibine.

Momentan, însă, butonul ”Vreau să mă testez” nu este disponibil, însă situația ar trebui să fie remediată în curând.

De asemenea, există și o secțiune unde personalul medical își poate crea un cont pe site. Astfel, pot fi introduse date ale pacienților și pot fi observate statistici generate de procesarea informațiilor introduse în sistem.

Proiectul este realizat pe bază de voluntariat cu acordul Ministerului Sănătății si al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citeste si:
Mihai Craiu: ”Testul paharului poate face diferența dintre viață și...
Medicul Mihai Craiu...

Poți accesa platforma Covid Monitor aici.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.