Liderul Pro Romania, Victor Ponta, critica din nou Guvernul Orban, sustinand ca autostrada Comarnic-Brasov nu va fi gata in urmatorii 6 ani.

"Balbe + minciuni + date false + incompetenta + ticalosie = NU o sa avem Comarnic - Brasov in urmatorii 6 ani (in varianta cea mai optimista)!

1. In anul 2014 am terminat absolut toate procedurile tehnice si financiare (inclusiv acordul BEI si BERD) si trebuia sa semnam Contractul de executie cu trei companii europene care au realizat zeci de mii de kilometrii - Vinci + Strabag + Aktor /termen de executie era Iunie 2018 /Traian Basescu ne-a facut sesizare la DNA, Doamna Kovesi a deschis un dosar pe vorbele lui Basescu, evident ca nu au gasit absolut nimic ilegal dar au inchis dosarul dupa 2015 cand am demisionat /Klaus Iohannis a spus si el (luand de bune ce se vaicarea Madam Gorghiu la televizor) ca nu se poate face proiectul pana nu se pronunta DNA daca a fost ceva ilegal.

2. Toate studiile tehnice internationale si auditate au aratat un cost total (proiectare, exproprieri, executie , finantare) de 1,8 miliarde euro /cine spune ca o face cu 1 miliard MINTE.

3. Autostrada Comarnic - Brasov NU este eligibila la fonduri europene, argumentul a fost ca aveam in toatal 4 miliarde euro pentru autostrazi alocati deja la Pitesti - Sibiu si Iasi - Targu Mures (care costa impreuna cam 10 miliarde) /si ca singurul segment unde se pot recupera banii din PPP este Comarnic - Brasov /cine spune ca face Comarnic - Brasov din bani europeni MINTE /cine spune ca face Comarnic - Brasov din bani de la Buget MINTE (proiectul inseamna aproape 1% din PIB si intra imediat dupa semnare pe deficit ESA - la ce deficit are deja Romania Comisia Europeana nu va aproba asa ceva /doar prin PPP costul poate fi apreciat de Eurostat ca fiind in afara Bugetului).

4. Prin Ordonanta stupida adoptata de Guvernul 'Orban' s-au anulat absolut toate procedurile facute pana acum (daca nu le placea ceva trebuiau doar sa faca un update in maxim 60 de zile) - acum toate procedurile trebuie reluate de la zero /18 luni pregatire documente + 18 luni licitatie si proiectare + 36 luni executie (daca totul merge perfect si daca se aloca banii) = 72 de luni.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

5. Din cauza prostiei si ticalosiei lui Basescu, Gorghiu, Dragnea, Dancila si acum Orban in cazul cel mai fericit se va circula pe Autostrada Comarnic - Brasov peste 6 ani din aceasta zi /iar oamenii care stau in trafic ii voteaza tot pe cei de mai sus /qed!", a scris pe Facebook Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.