Rapperul american Kidd Creole, un pionier al muzicii hip-hop, a fost găsit vinovat miercuri de omucidere după asasinarea cu lovituri de cuţit a unui bărbat fără adăpost la New York în anul 2017, relatează EFE. Potrivit Procuraturii din Manhattan, fostul component al grupului Grandmaster Flash and the Furious 5, al cărui nume real este Nathaniel Glover, îşi va afla sentinţa pe 4 mai.

Rapperul american Kidd Creole a fost găsit vinovat de uciderea unei persoane

Nathaniel Glover, în vârstă de 61 de ani, a fost judecat în ultima săptămână de Curtea Supremă din New York, unde avocaţii lui au susţinut că rapperul l-a ucis în legitimă apărare pe John Jolly, în vârstă de 55 de ani, într-o noapte de vară. Procurorul Alvin Bragg a considerat însă că acuzatul "a comis un şocant act de violenţă" şi le-a mulţumit juraţilor pentru "deliberarea lor chibzuită", încheiată după trei ore.

Potrivit Procuraturii americane, Nathaniel Glover a trecut prin zona în care se afla John Jolly, la est de Midtown, în Manhattan, şi, după un schimb de cuvinte, muzicianul a intrat în altercaţie cu acesta şi l-a atacat cu două lovituri de cuţit în zona pieptului, apoi a fugit de la locul crimei.

Retail jobs

Rapperul s-a dus la biroul în care lucra, la distanţă de câteva blocuri, şi-a schimbat hainele, a curăţat cuţitul de sânge, a luat apoi metroul spre Bronx, unde locuia, şi a scăpat de arma crimei aruncând-o într-un canal.

John Jolly a murit la spital după ce a fost găsit pe stradă de nişte turişti. Avocaţii rapperului au declarat că a fost vorba despre un caz de malpraxis, afirmând că rănile bărbatului nu îi puteau provoca moartea, o teorie care a fost aprig criticată în instanţă de către procurori.

Kidd Creole a fost unul dintre muzicienii de marcă ai stilului rapp, fiind membru al influentului grup Grandmaster Flash and the Furious 5, care a obţinut mari succese în anii '80 şi care a devenit, în 2007, prima trupă de hip-hop inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. AGERPRES.

Citeste si:
Pronunţarea sentinţei definitive în dosarul „Colectiv” a fost...
Curtea de Apel București a...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.