Academia de Film a anuntat lista scurta a celor nominalizati la noua categorii care vor concura la premiile Oscar din februarie 2020. Printre acestea, este inclus si un scurtmetraj romanesc.

Productia „Christmas Gift: Cadoul de Craciun" este regizata de Bogdan Muresanu si are o durata de 23 de minute, conform imdb. In rolurile principale apar actorii Adrian Vancica si Ioana Flora.

Scurtmetrajul surprinde povestea unei familii care se trezeste in mijlocul unui cosmar, atunci cand copilul lor trimite o scrisoare lui Mos Craciun. In aceasta, cel mic spune ca tatal lui isi doreste moartea lui Ceausescu. Actiunea este plasata pe 20 decembrie 1989, la doar cateva zile de la adunarea sangeroasa din Timisoara. cand nu se stia ca manifestarile acelea vor da startul unei revolutii.

Pana acum, "Cadoul de Craciun" a fost premiat recent pentru cel mai bun scurtmetraj de Academia de Film Europeana, scrie Europa FM. In portofoliu sunt stranse alte 33 de premii si 8 nominalizari.

Nominalizarile finale la premiile Oscar 2020 vor fi anuntate la 13 ianuarie, urmand ca gala sa fie programata pentru 9 februarie. Pentru aceasta categorie se calificasera 91 de titluri, iar membri Academiei de Film au fost cei care le-au votat pe cele pentru lista scurta a nominalizarilor, "Cadoul de Craciun" fiind in ultimele zece.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.