Auberjonois este poate cel mai bine cunoscut pentru rolul Odo, seful securitatii statiei spatiale DS9, care poate lua multiple identitati, in legendara serie science-fiction.

Actorul american de origine franco-elvetiana Rene Auberjonois, cunoscut pentru rolul sau din "Star Trek: Deep Space Nine" din anii '90, a murit duminica la Los Angeles la varsta de 79 de ani, in urma unui cancer pulmonar, relateaza luni AFP si dpa.

"Cu inima indurerata confirmam ca René a murit astazi (duminica)", se arata pe site-ul actorului.

Moartea sa a fost confirmata de fiul actorului care a declarat pentru revista Entertainment Weekly ca tatal sau suferea de cancer pulmonar.

Fosti colegi ai actorului din Star Trek au transmis condoleante pe social media.

"Este o pierdere groaznica...A fost un om minunat, grijuliu si inteligent. Cand ma uit la stele, ma voi gandi la tine, prietene", a scris pe Twitter actorul George Takei.

"Te voi pastra in gandurile mele si imi voi aminti o prietenie minunata cu Rene", a scris la randul sau actorul William Shatner.

Cariera lui Auberjonois se intinde pe cateva decenii si a inclus roluri pe Broadway, la Hollywood si pe micul ecran.

El a jucat in serialul "Boston Legal" din anii 2000 si in cateva filme, intre care "M*A*S*H" din 1970 si "McCabe and Mrs Miller".

René Auberjonois a avut impreuna cu sotia sa Judith doi copii, Tessa si Remy, care au devenit si ei actori, conform Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.