Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica, la Gala "Femeile liberale premiaza excelenta", realizata de Organizatia Femeilor Liberale si PNL Sibiu, ca motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult si nu a reusit de tot sa scape de comunism "se numeste PSD".

In discursul tinut in fata femeilor liberale, Iohannis a vorbit despre cum ar arata Romania normala, facand referire la administratie, scoli, spitale, dar si la independenta sistemului de justitie.

"Romania normala este Romania in care legea este lege pentru toti. Romania este tara in care hotii stau in puscarie, nu la butoanele politice. Romania normala este tara in care politicienii incurajeaza independenta sistemului judiciar si independenta judecatorului, nu incearca sa puna acest sistem sub control politic. Romania normala este acea Romanie in care politicienii doresc sa ocupe functii pentru a rezolva problemele societatii, nu pentru a-si rezolva problemele, multe dintre ele penale", a spus presedintele, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a sustinut ca Romania nu a reusit inca sa scape de comunisti, la 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, dand vina pe PSD.

"Pare asa de simplu, dar oare daca este asa de simplu, de ce nu am reusit in cei 30 de ani scursi de la Revolutia din decembrie '89 sa ajungem si noi in Romania la normalitate? Ce ne impiedica, ce ne tine, ce ne incurca? Cine ne incurca de 30 de ani? De ce dupa 30 de ani, de cand oficial spunem ca am scapat de comunism, nu avem toti impresia ca am scapat si de comunisti. In aceasta seara frumoasa, plina de optimism, nu vreau sa vorbesc aproape deloc despre ce ne-a tinut si cine ne-a tinut, dar nu pot sa nu spun. Motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine, in ultimii 30 de ani, Romania a incercat, dar motivul pentru care Romania nu a reusit inca de tot sa scape de comunism, acest motiv se numeste PSD. De asta suntem in razboi politic, fiindca noi - eu, voi, cu PNL si impreuna cu celelalte partide din Opozitie - suntem de partea romanilor si ducem aceasta lupta pentru normalitate. Dorim romanilor o tara normala si pentru asta este absoluta nevoie de voi", le-a mai spus Iohannis femeilor liberale.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.