Cantareata de muzica usoara Corina Chiriac spune ca regretatul Mihai Constantinescu a fost tipul "baiatului vesel, sensibil, dragut, care iti canta piese vesele si isi implinea cu seriozitate vocatia de artist, aceea de a descreti fruntile spectatorilor".

Corina Chiriac considera ca a fost colega cu Mihai Constantinescu "toata cariera".

"Am fost colega cu Mihai toata cariera mea. El s-a lansat inaintea mea, nu din cauza varstei, ci pur si simplu a nimerit inainte si a avut o perioada enorm de fructuoasa in primii zece ani de cariera, cand era intr-un trio cu Marius Teicu si cu Olimpia Panciu. Cu siguranta au ramas undeva, in arhiva TVR, filmari cu ei trei. Erau filmati de catre tanarul, pe atunci, producator si regizor de televiziune Titus Munteanu. (...) El trebuie inteles ca un artist al unei epoci de 50 de ani, asa cum sper sa fiu si eu tinuta minte cand o fi. Noi am inceput sa cantam intr-o vreme tulbure. Nici astazi vremurile nu sunt mai putin tulburi. Si astazi ar fi nevoie de mult mai multi artisti", a declarat Corina Chiriac pentru Agerpres.

Ea a precizat ca regretatul cantautor "s-a lansat intr-o vreme cand, ca si astazi, era nevoie de artisti".

"Ce a avut Mihai particular si foarte agreabil pentru public? In primul rand, era extrem de vesel, venea cu emotie pozitiva in fata publicului. Contribuia faptul ca era foarte frumusel, era un etern adolescent. Nu a fost un Don Juan - acela era Cornel Constantiniu -, el era la inceput un adolescent care iti canta cu chitara, genul care se purta atunci cand se pleca in tabara cu trenul", a mai spus artista.

Corina Chiriac a amintit ca Mihai Constantinescu "a fost un compozitor talentat, si-a cantat piesele lui".

"Marile lui slagare - 'Sus in deal', 'Iubiti-ne ca suntem flori' si asa mai departe - erau compozitiile lui, muzica si versuri. El avea trei haruri in unul. Sigur, faptul ca isi canta muzica lui si compozitiile lui i-a creat o buna dispozitie de a continua sa creeze si, in acelasi timp, a bucurat mai multe generatii de spectatori. (...) El a fost exact genul de artist menit sa binedispuna o sala intreaga de spectatori. Chiar si daca as spune doar atat despre el, tot ar fi foarte mult, pentru ca eu consider ca Mihai a avut vocatie de artist", a adaugat Corina Chiriac.

Citeste si:
Mihai Constantinescu, decorat post-mortem de presedintele Iohannis
Mihai Constantinescu, decorat...

Mihai Constantinescu a murit, marti seara, la varsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde era internat din luna mai.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.