Cantareata australiana Sia a marturisit ca sufera de durere cronica cauzata de o afectiune neurologica, precum si de o boala a tesutului conjunctiv cunoscuta sub denumirea de sindromul Ehlers-Danlos, informeaza marti DPA.

Intr-un rar moment de sinceritate, artista, cunoscuta pentru discretia privind propria persoana si infatisare, a facut aceasta marturisire vineri pe contul sau de Twitter, urmarit de milioane de persoane, incurajandu-i pe cei care se confrunta cu aceleasi probleme de sanatate.

"Buna, sufar de dureri cronice, o afectiune neurologica, Ehlers Danlos, si vreau doar sa le spun celor dintre voi care se confrunta cu dureri fizice sau emotionale ca va iubesc; nu va lasati", a scris Sia pe Twitter. "Viata e grea, durerea e deprimanta si nu sunteti singuri".

Interpreta hitului ''Chandelier'' a revenit duminica noapte cu detalii despre acest sindrom care, potrivit Institutelor Nationale de Sanatate (NIH), poate avea drept efecte secundare de la o usoara slabire a articulatiilor la complicatii ce pot pune viata in pericol. Multi dintre pacientii diagnosticati cu Ehlers-Danlos ''au pielea sensibila, cu aspect de catifea, extrem de elastica si fragila'' si sunt predispusi la vanatai, a precizat NIH.

Sia a oferit informatii suplimentare referitoare la problemele sale neurologice si de sanatate mintala, precizand ca intentioneaza sa ia o pauza din activitatea muzicala pentru a urma un tratament pentru sindromul de stres posttraumatic (PTSD) complex.

Cantareata a dezvoltat de asemenea nevralgie - descrisa de NIH ca ''durere ascutita, intensa, de-a lungul unui nerv'' - cauzata de complicatiile survenite in urma unei proceduri medicale anterioare.

"Daca doriti mai multe informatii, este nevralgie cauzata de o interventie chirurgicala de rutina, cu trei ani in urma", a precizat artista despre aceasta afectiune neurologica. "Fac o pauza pentru a urma terapie intensiva pentru PTSD complex. Se pare ca diagnosticul de tulburare bipolara de tipul II a fost gresit".

Sia a dezvaluit public cu mai multi ani in urma ca sufera de tulburare bipolara de tip II, afectiune pe care a pus-o pe seama faptului ca fuma prea mult canabis cand era mai tanara, scrie Agerpres.

Citeste si:
Ozana Barabancea și Oana Roman, devastate de durere după moartea...
Ozana Barabancea și Oana...

In finalul mesajului, cantareata si-a exprimat compasiunea pentru cei care nu au acces la servicii medicale asa cum a avut ea incurajandu-i pe cei care se lupta cu boala sa nu renunte.

"Sunt multi oameni care sufera mai mult ca mine", a scris artista. ''Cel putin, eu dispun de resurse. Sunt alaturi de cei care se chinuie in sistemul de sanatate. Nu renuntati''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.