Joaquin Phoenix, interpretul celebrului personaj Joker din filmul regizat de Todd Phillips care va avea premiera, la sfarsitul acestei saptamani, si pe marile ecrane din Romania, a afirmat ca munca la aceasta pelicula a fost una dintre cele "mai importante experiente" din cariera sa.

"Sincer acum, nu a fost o decizie usor de luat", a declarat actorul american la finalul premierei nord-americane a Joker, in cadrul Festivalului de Film de la Toronto din luna septembrie, referindu-se la hotararea de a accepta acest rol, potrivit site-ului revistei de specialitate Variety.

"N-am stiut, la naiba. N-am stiut. Dar era ceva care ma atragea tot mai aproape. A evoluat pe masura ce am lucrat impreuna. A inceput sa devina ceva mai mult decat am anticipat. A fost una dintre cele mai importante experiente din cariera mea", a mai spus actorul cu trei nominalizari la premiile Oscar in palmares.

Potrivit Variety, ''Joker'' este o incercare a studiourilor Warner Bros. de a relansa universul personajelor DC dupa rezultatele dezamagitoare ale filmului din 2017, 'Justice League', cu Batman si Superman. Phillips, regizorul peliculei, spune ca a prezentat 'Joker' directorilor Warner Bros. ca o poveste despre originile personajului, similara cu filmele curajoase din copilaria sa, in anii '1970 si '80, precum 'Raging Bull' si 'Network.'

Phillips spune ca s-a gandit la Phoenix ca interpret al lui Joker in timp ce colabora la redactarea scenariului, dar i-a luat o vreme sa-l convinga pe actor. "Mereu am spus ca nu s-a angajat sa faca acest film. S-a prezentat doar la o proba de costume".

Regizorul Todd Phillips a spus, in apararea filmului: ''Pentru mine, filmul nu evoca violenta oarba'', subliniind ca Arthur ''nu este autorul unor crime in masa'', potrivit AFP.

"Toate personajele pe care Joker le ucide in acest film sunt oameni care, in mintea sa, i-au facut rau. Nu ucide la intamplare", a adaugat acesta.

Cineastul a mai precizat ca, fara indoiala, ''oamenii au fost putin surprinsi de abordarea aleasa'', de a-l prezenta pe Joker, la inceputul filmului, ca pe un om bolnav.

''In filmele cu super-eroi si in filme in general, exista raufacatorul si personajul pozitiv, lucrurile sunt foarte clare. Iar in filmul nostru, personajul bun devine raufacator. Nu exista rau. Exista ambele fatete'', a continuat acesta. "Sunt uimit ca oamenii nu sunt inca pregatiti pentru asta".

Citeste si:
Nominalizari premiile Oscar 2020: lista completa / VIDEO
Nominalizari premiile Oscar...

Filmul regizat de Todd Phillips spune povestea lui Arthur Fleck, un clovn din Gotham City, la inceputul anilor '80, care viseaza la o cariera de comic de stand-up, fascinat de emisiunea de televiziune a unui celebru prezentator, interpretat de Robert De Niro. Dupa mai multe dezamagiri - isi pierde locul de munca si asigurarea medicala, este agresat in repetate randuri si face descoperiri despre trecutul sau - Arthur Fleck se transforma in Joker, personaj diabolic si violent.

Protagonist diabolic, machiat cu alb si afisand un ranjet nelinistitor, Joker, inamicul lui Batman, a aparut pentru prima data in 1940 in cadrul seriei de benzi desenate "Batman", devenind unul dintre personajele negative cele mai celebre din cultura populara.

Sursa de inspiratie pentru infatisarea personajului a reprezentat-o actorul Conrad Veidt, din adaptarea cinematografica a romanului "Omul care rade", de Victor Hugo, lansat in 1928, precum si ilustratia Jokerului, element cu o functie speciala in jocul de carti.

Citeste si:
Actorul Joaquin Phoenix a salvat o vaca si un vitel de la un abator /V
Actorul Joaquin Phoenix a...

In cinema, Joker figureaza pe genericul a zece lungmetraje incepand cu anii '60, circa 15 filme de animatie si numite productii de televiziune, in special seriale, potrivit AFP.

Numerosi actori au raspuns provocarii de a-l interpreta, printre care Jack Nicholson si Heath Ledger. Acesta din urma a obtinut premiul Oscar la categoria "cel mai bun actor intr-un rol secundar" in 2009 pentru intruchioarea personajului Joker in pelicula "The Dark Knight", de Christopher Nolan.

Pelicula ''Joker'' (2019), in regia lui Todd Phillip, a avut premiera la 31 august in cadrul Festivalului de Film de la Venetia, unde a fost recompensata cu marele premiu, Leul de Aur.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.