Filmul "La Gomera", al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020, va rula de vineri, 13 septembrie, în 45 de orașe din țară, cu proiecții speciale la Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

In Bucuresti, lungmetrajul va rula la Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Park Lake, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Mega Mall, Grand Entertainment Baneasa, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cineplexx Titan, Happy Cinema, Cinema Muzeul Taranului, Cinema „Elvire Popesco” si Cinema Europa.

„La Gomera” este distribuit de Ro Image si 42 KM FILM.

Vineri, 13 septembrie, „La Gomera” va deschide prima editie a evenimentului Serile Filmului Romanesc de la Timisoara. Proiectia va avea loc la Iulius Gardens, de la ora 21:00, in prezenta regizorului Corneliu Porumboiu si a actorilor Vlad Ivanov, Rodica Lazar si Julieta Szönyi.

„La Gomera”, care se numara intre lungmetrajele eligibile pentru nominalizare la premiile Academiei Europene de Film, a avut premiera mondiala la Festivalul de la Cannes de anul acesta si premiera nord-americana in sectiunea „Masters” a Toronto International Film Festival 2019.

Filmul ii are in distributie pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazar, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Pistereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto si Antonio Buíl.

Vlad Ivanov este Cristi, un politist roman corupt implicat intr-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge in insula La Gomera (Spania) pentru a invata „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat il va ajuta sa-l elibereze pe Zsolt (Tambrea), un traficant aflat in arest la Bucuresti si singurul din banda care stie unde sunt ascunsi banii.

Filmul este scris si regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnata de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizata de Simona Paduretu, designer de costume a fost Dana Paparuz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabila cu directia artistica.

Citeste si:
SURSE: Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, puși...
SURSE: Corneliu Porumboiu și...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.