La mai bine de un an de cand s-a convertit la islam, decizie pe care a anuntat-o public pe retetele sociale, cantareata irlandeza Sinead O’Connor (52 de ani) a aparut intr-o emisiune tv, unde a interpretat celebra sa melodie „Nothing Compares 2 U“.

Imbracata intr-o abaya rosie (haina lunga, care acopera in intregime corpul, purtata de femeile saudite) si cu jihab, Sinead O'Connor a povestit, in cadrul editiei irlandeze a emisiunii "Late night show" cum este viata sa de cand s-a convertit la islam, in anul 2018, scrie adevarul.ro, citand site-ul irishtimes.com.

"Am gasit o casa in aceasta religie. Daca ai studia Coranul, ai realiza ca ai fost musulman toata viata fara sa-ti dai seama. Asta mi s-a intamplat mie (...) Am 52 de ani, am crescut intr-o Irlanda foarte diferita de cea care exista acum. Era o tara foarte asuprita din punct de vedere religios. Toata lumea era nemultumita, nimeni nu simtea bucurie in Dumnezeu. Am lasat islamul mai la urma, pentru ca aveam atatea prejudecati. Este un mod de a gandi. Ai putea fi aproape musulman fara sa fii musulman. Un musulman este doar o persoana care crede ca nimic din univers nu trebuie adorat in afara de Dumnezeu. In acelasi mod as fi imbratisat crestinismul, exista lucruri care imi plac si sunt lucruri care nu-mi plac, lucruri cu care ma identific si lucruri cu care nu ma identific. Dar cu islamul am simtit cu adevarat ca sunt acasa", a spus O’Connor, care de cand s-a convertit la islam si-a schimbat numele in Shuhada Sadaqat.

Cantareata a marturisit ca poarta hijab pentru ca asa simte si ca acum se simte "ca la 17 ani": "Il port atunci cand simt. Nu exista reguli ca atare. Il port pentru ca imi place. Pentru mine, hijab-ul este ca atunci cand purtam un crucifix“, a mai spus ea.

Sinead O’Connor va sustine cateva concerte luna viitoare la Dublin, Galway, Cork si Wexford. Artista a fost in trecut diagnosticata cu tulburare bipolara si a incercat sa se sinucida de mai multe ori.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.